Fondul de investiții KKR cumpără împrumuturi de până la 40 de miliarde de euro de la PayPal

Fondul de investiții KKR cumpără împrumuturi de până la 40 de miliarde de euro de la PayPal
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2023

Fondul de investiții KKR a încheiat un acord pentru a cumpăra o parte substanțială, sau până la 40 de miliarde de euro (43,71 miliarde de dolari), din împrumuturile companiei de plăți PayPal de tipul buy now, pay later (BNPL) (cumpără acum plătește mai târziu) în Europa, au declarat companiile marți, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Chiar dacă aceste împrumuturi rămâne populare și după creșterea utilizării lor în timpul pandemiei în rândul milenialilor și al clienților din generația Z, perspectivele sectorului s-au schimbat anul trecut, deoarece ratele dobânzilor în creștere și inflația ridicată au diminuat puterea de cumpărare a consumatorilor, scrie News.ro.

CONFIRMARE Nova Poshta, cel mai mare operator poștal privat din Ucraina, intră în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Nova Poshta, cel mai mare operator poștal privat din Ucraina, intră în România

Acțiunile PayPal au crescut cu 1,7% după anunțarea tranzacției, care ar urma să genereze venituri brute de aproximativ 1,8 miliarde de dolari și să se încheie în a doua jumătate a anului.

Compania a declarat că prognoza de creștere pentru profitul ajustat, făcută în mai, de aproximativ 20% pe acțiune, care era peste estimările Wall Street, includea deja tranzacția.

După încheierea tranzacției, PayPal se așteaptă să aloce aproximativ 1 miliard de dolari pentru răscumpărări de acțiuni în 2023, contribuind la o perspectivă actualizată de răscumpărări totale de acțiuni de aproximativ 5 miliarde de dolari în acest an.

”În mod strategic, ne place această mișcare, deoarece considerăm că eliminarea riscului de credit este un lucru pozitiv pentru procesatorii de plăți”, a declarat Brett Horn, analist senior de acțiuni la Morningstar Research Services, într-o notă.

”În plus, având în vedere natura încă în curs de dezvoltare a ofertelor BNPL și incertitudinea privind performanța viitoare a ofertelor BNPL, credem că această tranzacție înlătură un element de risc pentru PayPal”, a adăugat Horn.

Companiile au declarat că fondurile de credit private și conturile gestionate de KKR vor achiziționa creanțe de împrumut de până la 40 de miliarde de euro provenite de la PayPal în Franța, Germania, Italia, Spania și Regatul Unit.

Mandatul CEO-ului OMV, prelungit cu 2 ani la o zi de la întâlnirea cu Ciolacu și cu o zi înaintea anunțării deciziei de investiție în Neptun Deep CITEȘTE ȘI Mandatul CEO-ului OMV, prelungit cu 2 ani la o zi de la întâlnirea cu Ciolacu și cu o zi înaintea anunțării deciziei de investiție în Neptun Deep

PayPal a procesat anul trecut peste 20 de miliarde de dolari din volumul plăților BNPL la nivel global, în creștere cu aproape 160% față de 2021.

De la lansarea serviciului BNPL în 2020, PayPal a acordat împrumuturi de peste 200 de milioane pentru peste 30 de milioane de clienți la nivel global.

Compania a declarat că va rămâne responsabilă pentru toate activitățile adresate clienților, inclusiv subscrierea și service-ul asociate cu produsele sale europene BNPL.

viewscnt
Afla mai multe despre
kkr
paypal