Fondul Proprietatea: România este cea mai atractivă dintre piețele de frontieră din Europa de Est

Fondul Proprietatea: România este cea mai atractivă dintre piețele de frontieră din Europa de Est
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2016

Creșterea solidă a economiei, de 5,2% în primul semestru, prețurile mici și randamentele mari ale acțiunilor companiilor listate la bursă fac din România cea mai atractivă dintre piețele de frontieră din Europa de Est, a declarat managerul de portofoliu al Fondului Proprietatea (FP), Greg Konieczny, în cadrul unui interviu publicat pe blogul președintelui grupului Templeton Emerging Markets Group, care administrează FP, Mark Mobius.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

România a avut în trimestrul al doilea cea mai rapidă creștere economică din Uniunea Europeană, de 6% față de aceeași perioadă din 2015 și de 1,5% față de trimestrul anterior. Pe primul semestru, creșterea economică a fost de 5,2%, scrie News.ro.

Totodată, acțiunile companiilor listate pe Bursa de Valori București (BVB) au prețuri mici și oferă randamente bune, consideră reprezentanții FP.

“Dintre piețele de frontieră din Europa de Est, cea mai atractivă din punctul nostru de vedere este România. Există chilipiruri din punct de vedere al evaluărilor, randamente ridicate ale acțiunilor și perspective bune pentru oferte publice inițiale ale unor companii de stat, dar și private. Produsul intern brut a avut o evoluție solidă în ultimii ani, iar în primul semestru din 2016 a înregistrat o creștere de 5%, ceea ce plasează România în poziția de a deveni economia cu cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană”, a afirmat Konieczny.

Direct One, deținut de frații Mureșan, preia de la UTI controlul asupra operatorului rețelei subterane de fibră optică a Bucureștiului CITEȘTE ȘI Direct One, deținut de frații Mureșan, preia de la UTI controlul asupra operatorului rețelei subterane de fibră optică a Bucureștiului

BVB ar trebui să aibă o evoluție bună până la sfârșitul acestui an, având în vedere prețurile mici și evoluția bună a economiei românești, cel mai mare potențial de creștere avându-l în continuare marile companii din energie și sectorul financiar, consideră specialiștii consultați recent de News.ro.

Bursa românească este considerată piață de frontieră, însă vrea să acceadă cât mai curând la statutul superior, de piață emergentă, care ar permite atragerea unor investitori mai mari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
mark mobius