Globalworth și-a listat la bursa din București emisiunea-record de obligațiuni, în valoare de 550 milioane euro

Globalworth și-a listat la bursa din București emisiunea-record de obligațiuni, în valoare de 550 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2017

Compania de investiții imobiliare Globalworth, fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a anunțat luni admiterea la tranzacționare la Bursa de Valori București (BVB) a obligațiunilor corporative emise în iunie de companie, cu o valoare totală de 550 milioane euro, cea mai mare emisiune de acest tip din istoria pieței de capital românești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operațiunea a fost anunțată din luna iunie.

„Principalul nostru obiectiv este în continuare cel de a investi, de a ne dezvolta și de a identifica noi oportunități de creștere pe piața din România, iar tranzacționarea obligațiunilor corporative este un nou pas pe care îl facem în această direcție, vizând simplificarea structurii datoriei noastre și reducerea costului mediu al datoriei”, a declarat directorul general adjunct al Globalworth, Dimitris Raptis.

Obligațiunile corporative GWI22 se tranzacționează la Bursa de Valori București în euro, în valori nominale de 100.000 de euro, iar decontarea va fi efectuată în lei, scrie News.ro.

Obligațiunile corporative Globalworth au fost, de asemenea, admise la tranzacționare pe piața reglementată a Bursei de Valori din Irlanda.

La următoarea criză, băncile o vor duce bine, spune un manager de fonduri CITEȘTE ȘI La următoarea criză, băncile o vor duce bine, spune un manager de fonduri

Banca Europeană pentru Reconstrucție de Dezvoltare (BERD) a investit 50 milioane euro în emisiunea de obligațiuni în valoare de 550 milioane de euro lansată de Globalworth.

Compania Globalworth a anunțat pe data de 13 iunie 2017 că urma să lanseze o emisiune obligațiuni denominate în euro prin care să atragă 550 milioane euro.

Bondurile au o maturitate de cinci ani, scadentă la 20 iunie 2022, și o rată anuală a dobânzii fixă de 2,875%, plătibilă anual începând cu 20 iunie 2018. Compania a solicitat admiterea bondurilor pe lista oficială a Bursei irlandeze și tranzacționarea pe piața reglementată.

Titlurile au fost evaluate la un rating de nivelul BB+, cu perspectivă stabilă, de către agenția de evaluare Standard & Poor's și la un rating Ba2, tot cu perspectivă stabilă, de către Moody's.

Compania a mai anunțat că fondurile atrase prin emisiunea de obligațiuni vor fi folosite pentru achitarea unor datorii ale companiei, dar și în alte scopuri.

De la momentul înființării companiei Globalworth, în februarie 2013, investițiile derulate au ajuns la circa 814 milioane euro, dintre care 244 milioane euro au fost cheltuiți pe finalizarea achiziției a patru clădiri de birouri clasa “A” în București.

În prezent, compania deține un portofoliu în valoare de circa 1,1 miliarde de euro.

Compania de investiții imobiliare Globalworth a fost de acord în decembrie 2016 să vândă către Growthpoint o participație de 26,9%, care va fi plătită până la 31 decembrie 2017.

Fondul de investiții sud-african Growthpoint Properties va deveni acționar principal al companiei de investiții Globalworth până pe 31 decembrie 2017, prin cumpărarea unui pachet de acțiuni de 26,9% în cadrul fondului imobiliar cu afaceri extinse în România, pentru 186,4 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
bursa de la bucuresti