Goldman Sachs cumpără NN Investment Partners, prezentă și în România, cu 1,7 miliarde de euro

Goldman Sachs cumpără NN Investment Partners, prezentă și în România, cu 1,7 miliarde de euro
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 aug 2021

Goldman Sachs cumpără NN Investment Partners (NNIP), divizia de administrare a activelor a companiei olandeze de asigurări NN, cu 1,7 miliarde de euro. NNIP este prezent și în România.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Aceasta este cea mai mare achiziție a băncii americane de investiții de când David Solomon a preluat funcția de CEO, în 2018.

CEO-ul NNIP Satish Bapat va rămâna le conducerea companiei după preluarea de către Goldman Sachs.

Goldman Sachs Asset Management gestionează active de 2.300 de miliarde de dolari. După preluarea NNIP, activele administrate în Europa vot ajunge la 600 de miliarde de dolari.

NN Group și Goldman Sachs au încheiat și un parteneriat strategic potrivit căruia banca americană de investiții va gestiona active de circa 190 de miliarde de dolari pentru grupul olandez.

Finanțele modifică legislația IMM Invest, pentru a a include și agenți și brokeri de asigurări în categoria beneficiarilor CITEȘTE ȘI Finanțele modifică legislația IMM Invest, pentru a a include și agenți și brokeri de asigurări în categoria beneficiarilor

Finalizarea tranzacției este așteptată în primul trimestru al anului viitor și necesită aprobarea autorităților de resort.

NNIP gestionează active în valoare de 355 miliarde de dolari.

Grupul NN din România include activitățile NN Asigurări de Viață și NN Pensii, companii lider pe piețele de profil, și NN Investment Partners, numărul patru în topul companiilor de administrare a fondurilor mutuale pe plan local.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
nn
nn investment
goldman sachs