Grab, cu un centru tech în România, se listează la bursă, cea mai mare listare a unei companii din Asia de Sud-Est pe bursa din SUA. Acord SPAC de 40 miliarde dolari, cel mai mare din lume

Grab, cu un centru tech în România, se listează la bursă, cea mai mare listare a unei companii din Asia de Sud-Est pe bursa din SUA. Acord SPAC de 40 miliarde dolari, cel mai mare din lume
scris 14 apr 2021

Multinaționala singaporeză Grab Holdings, cea mai mare companie de ride-hailing și livrare mâncare din Asia de Sud-Est, intrată anul trecut cu un centru de tehnologie în România,  se va lista pe bursa Nasdaq la o evaluare de aproape 40 miliarde de dolari, în urma fuziunii cu o companie de tip SPAC.

Fuziunea cu Altimeter Growth, companie de tip SPAC afiliată fondului american de investiții Altimeter Capital, va evalua societatea nou-creată la aproximativ 39,6 miliarde de dolari.

Este cea mai mare listare a unei companii din Asia de Sud-Est pe bursa din SUA și cel mai mare acord de fuziune încheiat până acum cu o companie SPAC.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

O companie SPAC este un vehicul investițional tranzacționat public, specializat în atragerea de capital pe bursă cu scopul de a finanța o achiziție. Compania achiziționată devine publică în urma fuziunii, procesul reprezentând o alternativă la listările tradiționale.

La ultima rundă de finanțare privată, derulată anul trecut, Grab a fost evaluată la puțin peste 16 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Grab estimează că va obține până la 4,5 miliarde de dolari în numerar în cadrul acordului cu Altimer, inclusiv printr-un plasament privat de 4 miliarde de dolari, la care au participat investitori precum BlackRock, Temasek Holdings, Fidelity International și fondul Mubadala Investment din Abu Dhabi.

Compania rezultată în urma fuziunii va fi tranzacționată la bursa Nasdaq cu simbolul GRAB.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Cu sediul la Singapore, Grab este cel mai mare startup din Asia de Sud-Est. Compania oferă servicii de ride-hailing, livrare mâncare și plăți digitale pe 8 piețe din regiune, având aproximativ 7.000 de angajați și centre de tehnologie în Singapore, Beijing, Seattle, Bangalore, Ho Chi Minh City și Club-Napoca.

Subsidiara din România, Grab Chronos SRL, a fost înființată în februarie 2020 și a raportat pierderi de circa 169.000 de lei în primul an de activitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
grab
ride-hailing
grab chronos romania
listare bursa
fuziune spac
livrari mancare
centru tehnologie
grab cluj napoca