Daniel Dines - peste 69 milioane dolari în urma listării UiPath. Câte acțiuni va mai controla

Daniel Dines - peste 69 milioane dolari în urma listării UiPath. Câte acțiuni va mai controla
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 apr 2021

Daniel Dines, cofondatorul, președintele și directorul executiv al UiPath, poate obține peste 69 de milioane de dolari din vânzarea unui pachet minoritar de acțiuni în cadrul ofertei publice inițiale pe bursa de la New York, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

UiPath a anunțat că oferă 6,8 milioane de acțiuni, iar acționarii existenți, printre care Dines și fonduri de investiții controlate de Accel și Alphabet, un număr suplimentar de 14,47 milioane de acțiuni, toate de tipul Clasa A, la un preț cuprins între 43 și 50 de dolari/unitate.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

La prețul maxim, UiPath ar obține 340,4 milioane de dolari în urma ofertei publice inițiale, la o evaluare post-operațiune de 25,8 miliarde de dolari. UiPath nu va obține venituri din vânzarea titlurilor deținute de acționarii vânzători.

În total, 21,28 milioane de acțiuni UiPath vor fi disponibile spre cumpărare în cadrul ofertei publice, reprezentând un pachet de 4,1% din capitalul social post-IPO.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Pachetul este evaluat la 915 milioane până la 1,06 miliarde de dolari pe baza intervalului de preț stabilit de UiPath și ar putea fi suplimentat cu un număr de aproximativ 3,192 milioane de acțiuni în cazul exercitării opțiunii de supraalocare.

Dines vrea să vândă aproximativ 1,383 milioane de acțiuni Clasa B, ce vor fi convertite automat în acțiuni Clasa A înaintea închiderii ofertei publice. La prețul maxim, de 50 dolari/acțiune, pachetul este evaluat la aproape 69,16 milioane de dolari.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Fiecare acțiune Clasa A are un singur drept de vot, în timp ce o acțiune Clasa B poartă are dreptul la 35 de voturi și poate fi convertită oricând în acțiune de tip Clasa A.

În prezent, Dines deține, direct, un pachet de 26,347 milioane de acțiuni Clasa B și, indirect, 84,3 milioane de acțiuni Clasa B, prin intermediul companiei Ice Vulcan Holding. Totodată, soția sa, Alexandra Dines, deține 240.000 de acțiuni Clasa A.

După finalizarea ofertei publice, Dines va controla un pachet de 27 milioane de acțiuni Clasa A și 82,45 milioane de acțiuni Clasa B, reprezentând 6,6% din numărul total de acțiuni Clasa A și 88,2% din drepturile de vot, în absența exercitării opțiunii de supraalocare de către investitorii noi.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

UiPath, startup din domeniul automatizării proceselor din companii, desprins în 2015 dintr-o mică firmă românească de apartament, a devenit unicorn – companie privată evaluată la cel puțin 1 miliard de dolari – în 2018, după organizarea a doar două runde de finanțare.

La ultima rundă de finanțare, în februarie anul acesta, compania fondată de Dines și Marius Tîrcă a fost evaluată la 35 miliarde de dolari.

Startup-ul dezvoltă și vinde tehnologie RPA, roboții software creați de companie fiind  programați să preia munca de tipul "copy-paste" a angajaților.

Compania a obținut venituri de 607,6 milioane de dolari în anul fiscal încheiat la 31 ianuarie, în creștere cu 81% raportat la anul fiscal precedent. Pierderile s-au redus de la aproape 520 milioane de dolari la 92,4 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
daniel dines
uipath
listare uipath
ipo uipath
oferta publica initiala