Grecia va relaxa în curând controlul circulației capitalului

Grecia va relaxa în curând controlul circulației capitalului
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2016

Grecia va relaxa în curând controlul circulației capitalului, dar liberalizarea totală a acestuia va depinde de progresele realizate în reducerea poverii datoriei publice, care este și o precondiție pentru intrarea în programul Băncii Centrale Europene (BCE) de achiziții de obligațiuni, a declarat joi președintele băncii centrale elene, Yannis Stournaras, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Susținută prin trei programe de salvare, autoritățile de la Atena speră ca țara să iasă din recesiune anul viitor, dar acest fapt depinde în mare măsură de reducerea datoriilor uriașe, atenuarea restricțiilor aplicate circulației capitalului și de includerea în programul BCE de achiziții de obligațiuni, de 80 de miliarde de euro pe lună, scrie News.ro.

”Ridicăm treptat controlul capitalului, următorul pas va fi în curând”, a spus Stournaras, membru în consiliul guvernatorilor, într-un interviu.

Pentru eliminarea totală  a restricțiilor este necesară finalizarea celei de-a doua evaluări a programului de reforme, discutarea măsurilor de restructurare a datoriilor și includerea în programul BCE. Mai mult ca orice, depinde de revenirea încrederii, arătat Stournaras.

BCR, după alegerea lui Trump: Leul ar putea avea variații mai mari în aceste zile, dar ne așteptăm la o calmare a pieței CITEȘTE ȘI BCR, după alegerea lui Trump: Leul ar putea avea variații mai mari în aceste zile, dar ne așteptăm la o calmare a pieței

Oficialul se așteaptă ca guvernul să încheie rapid a doua evaluare, deschizând calea pentru discuțiile referitoare la datorii, în decembrie.

Obiectivul ambițios al băncii centrale pentru reducerea de către bănci a creditelor neperformante cu 40% până în 2019 este realist, consideră Stournaras.

Băncile elene au în portofolii împrumuturi neperformante de circa 109 miliarde de euro, reprezentând 45% din totalul creditelor, al doilea cel mai ridicat nivel din Europa după Cipru.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
circulatia capitalului