Groupama Asigurări a înregistrat anul trecut un profit net de 23 de milioane de lei, în creștere cu 69%

Groupama Asigurări a înregistrat anul trecut un profit net de 23 de milioane de lei, în creștere cu 69%

Sursa foto: Profit.ro / Laszlo Raduly

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2016

Groupama Asigurări a înregistrat anul trecut un profit net (IFRS) de 23 de milioane de lei, în creștere cu 69%, față de 2014, iar valoarea primelor brute subscrise s-a ridicat la 805 milioane lei, în creștere cu 13% față de anul precedent, a declarat, luni, Călin Matei, director general adjunct al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform datelor prezentate într-o conferință de presă, linia asigurărilor non-viață a avut o contribuție de 759 milioane lei, în creștere cu 14% față de perioada similară a anului trecut, în timp ce rezultatul tehnic net după comisionare s-a îmbunătățit cu 14%, datorită îmbunătățirii rezultatelor pe toate liniile de business.

Linia CASCO a avut o contribuție stabilă, de 336 milioane de lei; segmentul property, inclusiv agro, a crescut cu 16% până la 191 milioane lei, asigurările agricole fiind în creștere cu 41%, iar asigurările pentru persoane juridice, cu 20%; asigurările de sănătate și accidente au crescut cu 44% până la 15 milioane lei, ca urmare a creșterii progresive a portofoliului de clienți, până la 50.000 de persoane asigurate.

Linia alte asigurări non-viață, transport, răspunderi civile, travel și riscuri financiare a înregistrat o creștere de 10%, până la 42 milioane lei (cu o creștere mai importantă, de 25%, pe segmentul travel). Pe linia asigurărilor de viață, primele brute subscrise au crescut cu 6% până la 46 milioane lei.

Oficial BCE: Banca Centrală Europeană nu poate să vindece singură zona euro CITEȘTE ȘI Oficial BCE: Banca Centrală Europeană nu poate să vindece singură zona euro

Călin Matei a precizat că în 2015 au fost majorate tarifele la RCA, în medie, cu 17%, iar anul acesta ar putea urma alte scumpiri pentru a menține acest segment la pragul de rentabilitate.

"În cursul anului 2015 am majorat prețul ca urmare a evoluției ratei de daună pe diverse segmente. Dacă o să vedem că există deteriorări ale frecvențelor de daună, ale daunei medii, pe anumite segmente, cu siguranță vom acționa pentru că ne păstrăm politica începută acum trei ani și anume de a face RCA-ul o linie de business dacă nu profitabilă măcar să fie pe break-even", a afirmat Călin Matei.

De asemenea, Francois Coste, director general al Groupama Asigurări a precizat în cadrul conferinței de presă că în 2016, compania își menține obiectivul de creștere profitabilă, urmărind o creștere a veniturilor de 5% și un profit de 27 milioane de lei, prin consolidarea poziției pe liniile CASCO, asigurări de locuință și Property și acordând o atenție sporită segmentului asigurărilor de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
groupama asigurari
casco
calin matei