IFC, din Grupul Banca Mondială, l-a numit pe Ary Naïm în funcția de manager regional pentru Europa Centrală și Sud-Est

IFC, din Grupul Banca Mondială, l-a numit pe Ary Naïm în funcția de manager regional pentru Europa Centrală și Sud-Est
scris 27 aug 2020

International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, l-a numit pe Ary Naïm în funcția de manager regional pentru Europa Centrală și de Sud-Est, în locul lui Thomas Lubeck, urmând să coordoneze inclusiv operațiunile din România.

”International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, l-a numit pe Ary Naïm în funcția de manager regional pentru Europa Centrală și de Sud-Est, cu sediul la Belgrad, urmând să coordoneze operațiunile din Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, România, Serbia și Slovenia”, a informat IFC.

Undă verde de la Concurență: Compania Clever Business Transilvania, controlată de omul de afaceri Adrian Tomșa, proprietarul Profit.ro, achiziționează postul Prima TV CITEȘTE ȘI Undă verde de la Concurență: Compania Clever Business Transilvania, controlată de omul de afaceri Adrian Tomșa, proprietarul Profit.ro, achiziționează postul Prima TV

Naïm preia funcția de la Thomas Lubeck, care a fost recent numit manager pentru servicii de consultanță pentru PPP în regiunea Asia-Pacific, cu sediul la Singapore, scrie News.ro.

"Ary Naïm își va valorifica experiența sa globală acționând în Europa Centrală și de Sud-est. Sub conducerea sa, ne vom putea consolida succesul în această regiune, ne vom putea deservi mai bine beneficiarii și vom putea crea noi piețe și oportunități acolo unde acestea sunt cele mai necesare”, spune directorul pentru Europa și Asia Centrală, Wiebke Schloemer.

Cetățean francez, cu experiență temeinică în domeniul bancar, Ary Naïm lucrează la IFC de 17 ani. S-a alăturat echipei IFC în 2003 în Maroc, mai întâi ca specialist în finanțare, apoi s-a relocat la Washington în 2005 în cadrul Grupului de Instituții Financiare al IFC, unde a contribuit activ la conducerea strategică a IFC pentru servicii bancare și de leasing oferite IMM-urilor.

În anul 2010, a preluat funcția de reprezentant al IFC pentru Republica Dominicană și Haiti, coordonând eforturile de reconstrucție sprijinite de IFC după cutremurul din 2010 și implementând investiții inovative, consultanță și inițiative în domeniul managementului financiar din ambele țări. În ultimii șase ani, Ary Naïm a fost manager de tară al IFC în Mexic, unde a coordonat o creștere semnificativă a angajamentelor anuale ale IFC în mai multe sectoare, creând o puternică unitate operațională în țara respectivă. Ary Naïm este inginer informatician, cu un masterat în inteligență artificială.

”Pe măsură ce încep să iasă treptat din actuala criză cauzată de pandemia de COVID-19, cu finanțele publice supuse unor constrângeri severe, țările lumii trebuie să-și repornească economiile și să înceapă din nou să creeze locuri de muncă. Niciodată nu a fost atât de important și de urgent ca acum să atragem investiții private noi”, a declarat Ary Naïm.

El afirmă că vestea cea bună este că țările din Europa Centrală și de Sud-Est pot foarte bine să-și valorifice economia digitală, regionalizarea lanțurilor valorice globale de importanță vitală care se va produce curând, precum și nevoia unei creșteri incluzive mai sustenabile, care se va manifesta și în viitor.

”În acest scop, regiunea trebuie să-și îmbunătățească mediul de afaceri, trebuie să înființeze noi parteneriate public-private, trebuie să adopte tehnologiile disruptive și să creeze noi piețe. IFC deține o serie de atuuri unice pe care este hotărâtă să le valorifice și în virtutea cărora poate veni în sprijinul guvernelor și companiilor de oriunde”, adaugă el.

În ianuarie 2020, portofoliul de investiții angajate de IFC în Europa Centrală și de Sud-Est era de 2,6 miliarde dolari în mai multe sectoare, inclusiv piețe financiare, infrastructură, TIC, producție, servicii și învățământ. Această cifră include și suma de 575 milioane dolari mobilizată de la diverse instituții partenere.

IFC - organizație-soră a Băncii Mondiale și membră a Grupului Băncii Mondiale - este cea mai mare instituție globală de dezvoltare, concentrată pe sectorul privat din piețele emergente. Este prezentă în peste 100 de țări. În anul fiscal 2019, a investit peste 19 miliarde dolari în societăți private și instituții financiare din țările aflate în curs de dezvoltare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ifc
ary naïm