Independența băncilor centrale este în pericol, susține Fitch

Independența băncilor centrale este în pericol, susține Fitch
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2019

Încetinirea ritmului de creștere a economiei mondiale ar putea amenința independența băncilor centrale și ar putea da naștere la solicitări privind extinderea misiunii băncilor centrale dincolo de țintirea inflației, susțin analiștii agenției de evaluare financiară Fitch Ratings, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Investitorii ar face bine să țină cont de implicațiile potențiale ale creșterii presiunilor politice pentru o mai mare contribuție a politicii monetare în sprijinul susținerii creșterii economice, posibil prin măsuri neconvenționale", a declarat James McCormack, directorul diviziei de ratinguri suverane de la Fitch. Potrivit acestuia, "din ce în ce mai mult, băncile centrale sunt văzute de guverne ca fiind pregătite pentru extinderea misiunii lor", scrie Agerpres.

Olanda este gata să iasă din bugetul zonei euro CITEȘTE ȘI Olanda este gata să iasă din bugetul zonei euro

Băncile centrale din economiile dezvoltate au început să ia o pauză, sau chiar sa facă pași înapoi, cu planurile lor de înăsprire a politicii monetare pe măsură ce economia încetinește. Mai mult, aceste bănci au puține instrumente, în sensul tradițional, pentru a combate o eventuală recesiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci centrale
fitch ratings