Independența băncilor centrale este în pericol, susține Fitch

Independența băncilor centrale este în pericol, susține Fitch
scris 8 apr 2019

Încetinirea ritmului de creștere a economiei mondiale ar putea amenința independența băncilor centrale și ar putea da naștere la solicitări privind extinderea misiunii băncilor centrale dincolo de țintirea inflației, susțin analiștii agenției de evaluare financiară Fitch Ratings, transmite Bloomberg.

"Investitorii ar face bine să țină cont de implicațiile potențiale ale creșterii presiunilor politice pentru o mai mare contribuție a politicii monetare în sprijinul susținerii creșterii economice, posibil prin măsuri neconvenționale", a declarat James McCormack, directorul diviziei de ratinguri suverane de la Fitch. Potrivit acestuia, "din ce în ce mai mult, băncile centrale sunt văzute de guverne ca fiind pregătite pentru extinderea misiunii lor", scrie Agerpres.

Olanda este gata să iasă din bugetul zonei euro CITEȘTE ȘI Olanda este gata să iasă din bugetul zonei euro

Băncile centrale din economiile dezvoltate au început să ia o pauză, sau chiar sa facă pași înapoi, cu planurile lor de înăsprire a politicii monetare pe măsură ce economia încetinește. Mai mult, aceste bănci au puține instrumente, în sensul tradițional, pentru a combate o eventuală recesiune.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
banci centrale
fitch ratings