Indicele ROBOR, în creștere

Indicele ROBOR, în creștere
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 20 aug 2021

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut din nou vineri, cu trei puncte de bază, la 1,57%, potrivit datelor publicate de BNR. Indicele ROBOR la 6 luni a crescut cu două puncte de bază, la 1,69%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru oferta overnight indicele a crescut cu un punct de bază la 0,97%. Pentru plasamentele pe o săptămână valoarea ROBOR a crescut de la 1,4% la 1,48%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

România trimite alți 142 de pompieri în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor CITEȘTE ȘI România trimite alți 142 de pompieri în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor

Valoarea IRCC, aferentă perioadei iulie-septembrie 2021, este de 1,25%, în declin față de nivelul de 1,68% aferent celui de-al doilea  trimestru. Din octombrie va urma o nouă scădere la 1,08%, cea mai mică valoare din ultimii patru ani. IRCC se aplică împrumuturilor acordate populației după luna mai a anului 2019, data la care a fost înlocuit ROBOR în contracte.

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Rata medie la depozitele interbancare este publicată zilnic de BNR, pe baza cotațiilor efective folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
robor 3m
dobanda credite
ircc