Indicele ROBOR la 3 luni a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimele 4 luni

Indicele ROBOR la 3 luni a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimele 4 luni
scris 12 iul 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a coborât la 3,16%, cel mai scăzut nivel din ultimele 4 luni, potrivit datelor publicate, vineri, de Banca Națională a României (BNR).

Joi, indicele a stagnat la 3,17%, amintește news.ro.

Vineri, ROBOR la 3 luni a coborât la 3,16%, cel mai scăzut nivel din 22 martie, când a fost tot 3,16%.

Totodată, indicele ROBOR la 6 luni a scăzut de la 3,34% la 3,32%. Acesta este cel mai mic nivel din 2 aprilie, când a fost tot 3,32%.

BCE va oferi băncilor credite cu dobânzi avantajoase pentru a stimula creșterea economică CITEȘTE ȘI BCE va oferi băncilor credite cu dobânzi avantajoase pentru a stimula creșterea economică

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru primul trimestru din 2019, a crescut la 2,63%, de la 2,36% în T4 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
credite