Finanțele împrumută încă 400 de milioane de lei de la bănci

Finanțele împrumută încă 400 de milioane de lei de la bănci
scris 11 iul 2019

Ministerul Finanțelor a împrumutat, joi, 400 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligațiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală de 146 de luni, la un randament mediu de 4,85% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Națională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 400 de milioane de lei, iar băncile au subscris 848,5 milioane de lei, arată Agerpres.

Vineri este programată o licitație suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 60 de milioane de lei la randamentul stabilit joi.

BCE va oferi băncilor credite cu dobânzi avantajoase pentru a stimula creșterea economică CITEȘTE ȘI BCE va oferi băncilor credite cu dobânzi avantajoase pentru a stimula creșterea economică

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a planificat, în iulie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,21 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont și 3,4 miliarde de lei prin noi emisiuni de obligațiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 510 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
finante
imprumut