Indicele ROBOR la 3 luni a crescut

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut
scris 22 nov 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3%, potrivit datelor publicate, vineri, de Banca Națională a României (BNR).

Joi, ROBOR la 3 luni a stagnat la 2,99%. Vineri, a urcat la 3%.

UniCredit Bank introduce semnătura electronică calificată pentru clienții companii CITEȘTE ȘI UniCredit Bank introduce semnătura electronică calificată pentru clienții companii

Totodată, vineri, ROBOR la 6 luni a stagnat la 3,09% pentru a doua oară consecutiv.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al doilea trimestru din 2019, a crescut la 2,66%, de la 2,63% în T1 2019.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
bnr