Indicele Robor la 3 luni a crescut la 2,97%

Indicele Robor la 3 luni a crescut la 2,97%
scris 21 ian 2019

Indicele Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 2,97%, potrivit datelor publicate luni de Banca Națională a României (BNR).

Robor la trei luni este indicatorul principal în funcție de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei, scrie News.ro.

Vineri, indicele a urcat la 2,93%.

Doar 20.000 de persoane fizice mai aveau credite în franci elvețieni la finele lunii noiembrie, cu un sold redus la 3,4 miliarde lei CITEȘTE ȘI Doar 20.000 de persoane fizice mai aveau credite în franci elvețieni la finele lunii noiembrie, cu un sold redus la 3,4 miliarde lei

Luni, indicele a crescut la 2,97%.

Totodată, luni, indicele Robor la șase luni a crescut la 3,28%.

Vineri, acest indice a urcat la 3,22%.

Robor (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Duminică, senatorul ALDE Daniel Zamfir a spus că indicele ROBOR este "trucat" printr-o înțelegere între băncile comerciale și cu implicarea BNR și anunță că guvernatorul Băncii Naționale și șeful Consiliului Concureței vor fi chemați la audieri la Comisia economică din Senat începând din 29 ianuarie. În replică, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a declarat la Digi 24 că afirmațiile senatorului ALDE reprezintă "un lung șir de confuzii, greșeli și rele interpretări", spunând că acesta are probleme de înțelegere a pieței.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr