Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut
scris 23 dec 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut luni la 3,21%, după ce vineri a ajuns la 3,22%, cel mai mare nivel din ultimele 6 luni.

ROBOR la 3 luni a crescut semnificativ în luna decembrie, în condițiile în care, în 29 noiembrie, era la 2,99%.

Regatul Unit trece iarăși la producția unei monede dedicate Brexitului, pe care a mai suspendat-o o dată CITEȘTE ȘI Regatul Unit trece iarăși la producția unei monede dedicate Brexitului, pe care a mai suspendat-o o dată

ROBOR la 6 luni a stagnat la 3,27%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al doilea trimestru din 2019, a crescut la 2,66%, de la 2,63% în T1 2019.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
credite