Analiștii CFA estimează un curs de 4,8663 lei/euro și o rată medie a inflației de 3,52%, în următoarele 12 luni

Analiștii CFA estimează un curs de 4,8663 lei/euro și o rată medie a inflației de 3,52%, în următoarele 12 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2019

Majoritatea analiștilor CFA România estimează o depreciere a cursului leu - euro în următoarele 12 luni, până la valoarea de 4,8663 lei, respectiv o rata medie anticipată a inflației de 3,52%, reiese din datele privind Indicatorul de Încredere Macroeconomică pentru luna noiembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,8256 lei/euro, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8663 lei/euro.

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (noiembrie 2020 / noiembrie 2019) a înregistrat un nivel mediu de 3,52%.

Regatul Unit trece iarăși la producția unei monede dedicate Brexitului, pe care a mai suspendat-o o dată CITEȘTE ȘI Regatul Unit trece iarăși la producția unei monede dedicate Brexitului, pe care a mai suspendat-o o dată

”Sunt de remarcat anticipațiile privind majorarea ratelor de dobândă atat pentru scadențele scurte (ROBOR 3M) cât și pentru cele lungi (obligațiuni suverane cu scadența 5Y denominate în RON), peste 66% și respectiv 61% dintre participanții la sondaj anticipând aceste evoluții”, se arată în comunicat.

În noiembrie, Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociației CFA România a crescut față de luna anterioară cu 2,5 puncte până la nivelul de 56,9 puncte. Față de aceeași lună a anului anterior, Indicatorul a crescut cu 12,6 puncte. Această evoluție s-a datorat ambelor componente ale Indicatorului, scrie News.ro.

Astfel, Indicatorul condițiilor curente a crescut față de luna anterioară cu 3,8 puncte, până la 68,8 puncte. Față de aceeași lună a anului anterior, Indicatorul condițiilor curente a crescut cu 13,2 puncte.

Indicatorul anticipațiilor a crescut cu 1,8 puncte, până la 51 puncte (față de aceeași lună a anului anterior, Indicatorul anticipațiilor a crescut cu 12,3 puncte).

Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni, iar participanții sunt membri ai CFA România și candidații pentru nivelurile II si III ale examenului CFA.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfa
economie
leu