Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
scris 28 ian 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 3,11%, potrivit datelor publicate luni de Banca Națională a României (BNR).

ROBOR la trei luni este indicatorul principal în funcție de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei, scrie News.ro.

Vineri, acesta a atins pragul de 3,11%, cel mai mare nivel din 3 decembrie 2018 (tot 3,11%) până în prezent.

Banca Angliei blochează o retragere de aur în valoare de 1,2 miliarde de dolari a lui Maduro CITEȘTE ȘI Banca Angliei blochează o retragere de aur în valoare de 1,2 miliarde de dolari a lui Maduro

Luni, acesta a stagnat.

Totodată, luni, indicele ROBOR la șase luni a stagnat la 3,34%.

Vineri, acest indice a urcat la 3,34%, cel mai mare nivel din 18 decembrie 2018, când a fost 3,34%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Duminică, purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a României (BNR), Dan Suciu, a spus că, vineri, Ministerul de Finanțe, printr-o operațiune obișnuită, de încasare de taxe și impozite, a scos o parte din leii din piață, ceea ce împinge ROBOR-ul pe toate scadențele spre 3,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr