Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
scris 27 nov 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat miercuri la 2,99%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).

Marți, ROBOR la 3 luni a fost cotat la 2,99%.

Noi maxime post-criză pe bursă, capitalizare-record pentru Banca Transilvania și tranzacții de peste 10 milioane euro cu acțiuni OMV Petrom CITEȘTE ȘI Noi maxime post-criză pe bursă, capitalizare-record pentru Banca Transilvania și tranzacții de peste 10 milioane euro cu acțiuni OMV Petrom

Totodată, ROBOR la 6 luni a stagnat la 3,08%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al doilea trimestru din 2019, a crescut la 2,66%, de la 2,63% în T1 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr