Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
scris 9 dec 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 3,05%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).

Miercuri, ROBOR la 3 luni a ajuns la 3,06%, cel mai mare nivel din 11 octombrie, când a fost tot 3,06%.

Aplicația de food delivery EuCeMananc se lansează astăzi în Cluj-Napoca și oferă în exclusivitate clienților comanda de grup CITEȘTE ȘI Aplicația de food delivery EuCeMananc se lansează astăzi în Cluj-Napoca și oferă în exclusivitate clienților comanda de grup

ROBOR la 6 luni a crescut la 3,12%, de la 3,11%..

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al doilea trimestru din 2019, a crescut la 2,66%, de la 2,63% în T1 2019.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
credite