Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,23%, dar ROBOR la 6 luni a crescut

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,23%, dar ROBOR la 6 luni a crescut
scris 21 iun 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 3,23%, pentru a doua oară consecutiv, dar ROBOR la 6 luni a crescut la 3,37%, potrivit datelor publicate vineri de Banca Națională a României (BNR).

Miercuri, indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 3,23%, cel mai scăzut nivel din 2 aprilie, când a fost tot 3,23%. Joi și vineri, acesta a stagnat, scrie News.ro.

Totodată, indicele ROBOR la 6 luni a crescut de la 3,36% la 3,37%.

Băncile ar trebui să plătească bonusuri în acțiuni, nu în numerar CITEȘTE ȘI Băncile ar trebui să plătească bonusuri în acțiuni, nu în numerar

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru ultimul trimestru din 2018, este de 2,36%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
bnr