Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat, ROBOR la 6 luni a scăzut

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat, ROBOR la 6 luni a scăzut
scris 9 aug 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat la 3,09%, dar ROBOR la 6 luni a scăzut, potrivit datelor publicate, vineri, de Banca Națională a României (BNR).

Marți, ROBOR la 3 luni a crescut la 3,09%. Miercuri, joi și vineri, indicele a stagnat, scrie News.ro.

Totodată, vineri, indicele ROBOR la 6 luni a scăzut de la 3,18% la 3,17%.

BCR nu va plăti niciun leu taxă pe active pe primul semestru. A îndeplinit ținta dată de Guvern pentru creșterea creditării, nu și cea pentru reducerea marjei de dobândă CITEȘTE ȘI BCR nu va plăti niciun leu taxă pe active pe primul semestru. A îndeplinit ținta dată de Guvern pentru creșterea creditării, nu și cea pentru reducerea marjei de dobândă

Luni, acesta a ajuns la la 3,17%, cel mai mic nivel din 22 iunie 2018, când a fost 3,16%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru primul trimestru din 2019, a crescut la 2,63%, de la 2,36% în T4 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr