Indicele ROBOR urcă

Indicele ROBOR urcă
scris 16 mai 2022

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei a crescut la 5,52%, de la 5,50%.

Indicele ROBOR la 6 luni a crescut a 5,71%, de la 5,65%.

Control ASF la BRD Pensii private - Amenzi substanțiale, retrageri de avize, interdicții, inclusiv la nivel de Director General CITEȘTE ȘI Control ASF la BRD Pensii private - Amenzi substanțiale, retrageri de avize, interdicții, inclusiv la nivel de Director General

Banca Națională a României a majorat recent dobânda de politică monetară la 3,75%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Valoarea IRCC valabilă în perioada aprilie-iunie este de 1,86%, fiind calculată pe baza cotațiilor din trimestrul al patrulea al anului trecut. IRCC crește de la 1,17%, valoare calculată pe baza cotațiilor zilnice la depozitele interbancare din iulie-septembrie 2021.

IRCC se aplică împrumuturilor acordate populației după luna mai a anului 2019, data la care a fost înlocuit ROBOR în contracte.

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr