Indicele S&P 500 a închis la maximul ultimelor 10 săptămâni, susținut de datele privind eficacitatea unui vaccin pentru coronavirus și de promisiunile unor noi măsuri de stimulare

Indicele S&P 500 a închis la maximul ultimelor 10 săptămâni, susținut de datele privind eficacitatea unui vaccin pentru coronavirus și de promisiunile unor noi măsuri de stimulare
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2020

Acțiunile de pe Wall Street au evoluat luni în creștere, iar indicele S&P 500 a închis la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 săptămâni, susținute de datele încurajatoare referitoare la un posibil vaccin pentru noul coronavirus și de promisiunile privind adoptarea unor noi măsuri de stimulare pentru economia afectată de pandemie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile producătorului de medicamente Moderna au închis în urcare cu 19,96%, în urma anunțului că vaccinul său experimental pentru COVID-19 a avut rezultate promițătoare într-un studiu clinic de faza I, efectuat pe un număr mic de participanți, scrie News.ro.

GALERIE FOTO Ciolacu către Orban: Tot acest Parlament vă va da jos, prin moțiune de cenzură!. ”Chemați-l pe Vela să mă aresteze!” CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Ciolacu către Orban: Tot acest Parlament vă va da jos, prin moțiune de cenzură!. ”Chemați-l pe Vela să mă aresteze!”

După ce a crescut cu peste 32% de la un minim multi-anual atins în martie, indicele S&P 500 a fluctuat strâns în luna mai, investitorii analizând speranțele într-o redresare economică, față de temerile producerii unui nou val de infecții, în timp ce statele ridică restricțiile impuse din cauza epidemiei.

”Faptul că Moderna a efectuat un studiu de faza I care pare a fi pozitiv, acest lucru alimentează în mod sigur creșterea. Acest lucru va alimenta creșterea, pentru că dacă va fi un vaccin, atunci toată această incertitudine legată de economie și virus va dispărea”, a declarat Ken Polcari, analist șef la firma SlateStone Wealth în Jupiter, Florida.

Cele mai mari creșteri au fost înregistrate de companiile legate de turism. Titlurile operatorilor de croaziere Carnival, Royal Caribbean Cruises și Norwegian Cruise Line Holdings au urcat cu cel puțin 15%.

Titlurile operatorilor aerieni au avansat la rândul lor, Delta Air Lines anunțând că va relua zborurile pe mai multe rute majore, începând din iunie. Indicele NYSE Arca a avansat cu 14,14%, iar Delta cu 13,9%.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 3,85%, S&P 500 cu 3,15%, iar Nasdaq Composite cu 2,44%.

S&P 500 a consemnat cea mai mare creștere procentuală zilnică din 8 aprilie, toate cele 11 componente majore evoluând în sens pozitiv.

Optimismul investitorilor a fost determinat și de comentarii ale președintelui Rezervei Federale Jerome Powell exprimate weekendul trecut, acesta anticipând o redresare treptată a economiei. Powell a dat și asigurări că Rezerva Federală va fi pregătită să intervină cu noi măsuri de stimulare dacă va fi necesar. Powell urmează să fie audiat marți în Comisia pentru Bănci din Senat, pentru a discuta modul în care funcționează măsurile de salvare a economiei.

Acțiunile General Motors și Ford Motor au închis în urcare cu 9,63%, respectiv cu 8,37%, cei doi producători auto urmând să înceapă să își redeschidă fabricile nord-americane, într-o industrie care reprezintă 6% din acțtivitățile economiei SUA și care angajează aproape 1 milioane de persoane în această țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
s&p 500
wall street