Indicele S&P 500 a închis la un nivel record, recuperând pierderile uriașe provocate de pandemia de coronavirus

Indicele S&P 500 a închis la un nivel record, recuperând pierderile uriașe provocate de pandemia de coronavirus

Foto Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2020

Indicele S&P 500 a încheiat tranzacțiile de marți la un nivel record, recuperând pierderile uriașe provocate de pandemia de coronavirus, în cea mai dramatică redresare din istoria indicelui, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Recordul confirmă, potrivit unei definiții acceptate pe scară largă, că cel mai urmărit indice de pe Wall Street a intrat în așa-numita piață bull, după ce pe 23 martie a atins un minim al pandemiei. De atunci, S&P 500 a crescut cu 55%, arată news.ro.

În aceste condiții, piața bear, care a început la sfârșitul lunii februarie, a fost cea mai scurtă din istoria indicelui S&P 500.

Șaisprezece bănci europene vor crea un sistem european de plăți disponibil din 2022, pentru a digitaliza regiunea CITEȘTE ȘI Șaisprezece bănci europene vor crea un sistem european de plăți disponibil din 2022, pentru a digitaliza regiunea

De la minimul atins pe 23 martie, S&P a consemnat cea mai puternică creștere pe parcursul a 103 zile din ultimii 87 de ani, arată datele firmei de analiză a pieței Refinitiv.

Măsurile de stimulare fiscală și monetară de ordinul miilor de miliarde de dolari au inundat Wall Street cu bani, împingându-i pe investitorii în căutare de randamente atractive să investească în acțiuni.

Cele mai atractive acțiuni au fost considerate cele ale Amazon și alte altor companii de tehnologie.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut marți cu 0,24%, S&P 500 a urcat cu 0,23%, iar Nasdaq Composite a avansat cu 0,73%.

Indicele Nasdaq a atins al 18-lea nivel record de la începutul lunii iunie, când a confirmat redresarea după vânzările provocate de coronavirus. Recordul consemnat marți este al 34-lea nivel record atins la închidere în acest an, comparativ cu 31 de recorduri la închidere înregistrate în 2019 și 29 în 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
wall street