Indicii americani au început săptămâna pe plus

Indicii americani au început săptămâna pe plus
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 16 mai 2023
Indicii bursieri americani au crescut la începutul săptămânii, în contextul în care traderii evaluează negocierile în curs privind plafonul de îndatorare.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Indicele S&P 500 a adăugat 0,3%, ajungând la 4.136,28 puncte. Dow Jones Industrial Average  a întrerupt o serie de cinci zile de pierderi, câștigând 0,14%. Nasdaq Composite a avut o evoluție superioară, crescând cu 0,66%.
ULTIMA ORĂ ANPC amendează 11 bănci pentru practici comerciale înșelătoare cu privire la modul de calcul al ratelor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ANPC amendează 11 bănci pentru practici comerciale înșelătoare cu privire la modul de calcul al ratelor

În atenția investitorilor s-au aflat discuțiile privind plafonul datoriei, care au fost amânate de vineri pentru această săptămână. Președintele Joe Biden este așteptat să se întâlnească marți cu liderii din Congres.

"Este un fel de joc al așteptării. Cu fiecare zi care trece și cu fiecare amânare, cu fiecare zi în care nu există o evoluție... cred că va fi din ce în ce mai dificil pentru piețe să aibă cu adevărat tracțiune", a declarat Keith Buchanan de la Globalt Investments.  
 
Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat săptămâna trecută la CNBC că eșecul de a ajunge la un acord privind plafonul de îndatorare ar "produce haos financiar", Trezoreria indicând în prezent data de 1 iunie ca dată la care ar putea să nu-și îndeplinească obligațiile. Cu toate acestea, Yellen a mai lăsat să se înțeleagă în weekend că SUA vor evita o incapacitate de plată.
 
"Sunt plină de speranță. Cred că negocierile sunt foarte active", a declarat Yellen într-un interviu acordat sâmbătă  pentru Wall Street Journal.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua