Intesa Sanpaolo și-a redus expunerea la Rusia

Intesa Sanpaolo și-a redus expunerea la Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2023

Intesa Sanpaolo SpA și-a înjumătățit în 2022 expunerea brută la Rusia la 2,5 miliarde de euro (2,8 milioane de dolari), din care 1,6 miliarde de euro au fost împrumuturi acordate clienților ruși, a anunțat miercuri cea mai mare bancă din Italia transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Răspunzând întrebărilor acționarilor, înaintea Adunării Generale de săptămâna aceasta, Intesa a informat că subsidiara sa locală Banca Intesa Russia deținea împrumuturi brute de 372 milioane de euro la 31 decembrie 2022, înainte de a lua în considerare garanțiile agențiilor de credit de export.

FOTO Nicușor Dan anunță - reîncepe „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”. Programul evenimentelor CITEȘTE ȘI FOTO Nicușor Dan anunță - reîncepe „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”. Programul evenimentelor

Împrumuturile brute transfrontaliere către parteneri din Rusia s-au ridicat la 1,26 miliarde de euro. De asemenea, banca avea o expunere brută de încă 797 milioane de euro la băncile din Rusia și încă 73 milioane de euro în titluri de valoare, scrie Agerpres.

La prezentarea rezultatelor financiare anuale, Intesa a anunțat că și-a redus expunerea la Rusia, unde are 27 de filiale, 907 angajați și doar clienți corporate.

Intesa lucrează la ieșirea de pe piața rusă, dar are nevoie de o autorizație de la președintele Vladimir Putin pentru a realiza acest obiectiv.

Conform unor documente de audit independente consultate recent de Reuters, subsidiara rusă a Intesa Sanpaolo SpA a făcut un profit net de 2,02 miliarde de ruble (26,7 milioane de dolari) în 2022, în creștere de la 317 milioane de ruble în 2021 (+538%.).

Intesa a finanțat proiecte majore de investiții în Rusia, cum ar fi gazoductul Blue Stream și vânzarea unei participații la producătorul de petrol Rosneft. Banca gestiona mai mult de jumătate din toate tranzacțiile comerciale dintre Italia și Rusia.

Occidentul a impus sancțiuni fără precedent sectorului bancar rusesc ca răspuns la invazia Ucrainei, blocând accesul marilor bănci rusești la sistemul global de plăți SWIFT și limitând capacitatea lor de a opera cu valută.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
rusia