JPMorgan: Războiul Rusiei în Ucraina și prăbușirea pieței imobiliare chineze pot duce la cel mai grav val de defaulturi corporative de la criza financiară globală

JPMorgan: Războiul Rusiei în Ucraina și prăbușirea pieței imobiliare chineze pot duce la cel mai grav val de defaulturi corporative de la criza financiară globală
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2022

JPMorgan a avertizat că o combinație între războiul Rusiei din Ucraina și prăbușirea pieței imobiliare în China, afflată în curs, ar putea duce la cel mai grav val de defaulturi corporative de la criza financiară globală, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un nou raport publicat de analiștii băncii estimează că rata de nerambursare pe piețele emergente (EM) va ajunge acum la 8,5%, mai mult decât dublă față de nivelul 3,9% la care se așteptau la începutul anului, înainte de războiul din Ucraina, scrie News.ro.

Războiul lovește în plin H&M. Compania închide sute de magazine CITEȘTE ȘI Războiul lovește în plin H&M. Compania închide sute de magazine

Volumul obligațiunilor de pe piața internațională EM ”cu randament ridicat”, mai riscant, care sunt tranzacționate acum la niveluri de dificultate, a crescut la 166 de miliarde de dolari, cea mai mare sumă din 2009, când criza financiară globală a ridicat rata de neplată la 10,5%.

Se preconizează că Europa de Est va înregistra o rată de neplată record, de 21,1%, din cauza ratelor de 98,8% și 27,3% din Ucraina și Rusia, unde firmele se află acum în dificultate din cauza războiului sau a sancțiunilor fără precedent ale Occidentului.

Corporațiile ucrainene au oferit actualizări frecvente investitorilor, de la începutul invaziei, și toate au descris o imagine similară a operațiunilor lor: exporturile sunt perturbate, generarea de venituri și încasările sunt decimate.

Între timp, problemele din sectorul imobiliar din China au determinat o rata de nerambursare estimată a Asiei crescută la 10%, de la 7%.

În acest an sunt așteptate defaulturi în valoare de 32 de miliarde de dolari, de către 29 de dezvoltatori chinezi care au dificultăți financiare. Acestea implică o rată de nerambursare de 31% pentru sector și, dacă acestea se vor adăuga defaulturilor în valoare de 49 de miliarde de dolari, ale unor 26 de firme de anul trecut, ar însemna că jumătate din obligațiunile imobiliare cu randament ridicat ale Chinei vor fi epuizate.

”Împreună cu o rată de nerambursare de 30% înregistrată anul trecut, am putea vedea că mai mult de jumătate din sector este decimat”, au spus analiștii JPMorgan, explicând modul în care ”surprizele”, cum ar fi datoria ascunsă și dezvoltatorii care nu își asumă obligațiunile în mod neașteptat, au păgubit investitorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
jpmorgan
razboi
criza