PREMIERĂ Jeep oprește vânzarea de mașini neelectrificate într-o țară din Europa

PREMIERĂ  Jeep oprește vânzarea de mașini neelectrificate într-o țară din Europa
scris 5 apr 2022

Jeep este prima marcă din lume care semnează oprirea definitivă pe o piață din Europa a vânzărilor de mașini propulsate exclusiv de motoare cu combustie. Începând cu 1 iunie, marca Jeep nu va mai oferi în Franța decât mașini electrificate.

Jeep este prima marcă a grupului Stellantis și în același timp prima marcă tradițională care oprește vânzarea de motoare exclusiv cu combustie pe o piață din Europa. Stellantis a anunțat că Jeep va mai vinde mașini cu motoare diesel sau pe benzină doar până pe 30 mai. După această dată, motorizările hibrid vor înlocui toate ofertele cu combustie, inclusiv cele diesel.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Jeep și-a propus să devină marcă complet electrică în Europa începând cu 2027, iar până atunci urmează să înlocuiască pe toate piețele mașinile cu combustie cu modele electrificate. Prima piață pe care se face un pas important este Franța, unde toate motoarele diesel și cele exclusiv pe benzină vor fi înlocuite de motorizări electrice sau hibrid. Acestea din urmă vor avea declinări full hybrid sau PHEV, înainte de a lăsa locul definitiv propulsiei exclusiv electrice. Schimbarea afectează modelele Renagade și Compass, deoarece Wrangler și Grand Cherokee au trecut deja la motorizările 4xe, PHEV.

Carlos Tavares, CEO Stellantis, a anunțat cu ocazia evenimentului de prezentare a strategiei de electrificare a grupului că Jeep va lansa primul său model exclusiv electric anul viitor. Este vorba despre Jeep Compass, care va folosi platforma electrică STLA a grupului, creată special pentru noile modele electrice.

Dacia Sandero, lider pe piața europeană. Ford Puma și Dacia Duster, în topul vânzărilor CITEȘTE ȘI Dacia Sandero, lider pe piața europeană. Ford Puma și Dacia Duster, în topul vânzărilor

„Electrificarea gamei noastre nu este o opțiune, este o evidență dictată deopotrivă de cerere și ofertă”, a declarat Guillaume de Boudemange, directorul Jeep Franța.

Motorizările ce vor fi disponibile de la 1 iunie, în gama Jeep, vor fi e-Hybrid 1.5 litri, 130 CP, 4xe de 1.3 litri, 190 CP, și 1.3 litri, 240 CP, pe modelele Renegade și Compass, și 4xe pe Wrangler Unlimited și Grand Cherokee.

viewscnt
Afla mai multe despre
jeep hibrid
jeep electric