Klarna, cel mai valoros unicorn european, prezent și în România, caută să ridice o nouă rundă de finanțare, dar la o evaluare de numai 15 miliarde dolari

Klarna, cel mai valoros unicorn european, prezent și în România, caută să ridice o nouă rundă de finanțare, dar la o evaluare de numai 15 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2022

Furnizorul suedez de plăți și soluții de retail banking Klarna, cel mai valoros “unicorn” european, caută să ridice o nouă rundă de finanțare la o evaluare de 15 miliarde dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acesta este semnificativ mai mică decât evaluarea de la ultima rundă, din iunie 2021, care a fost de peste 45 de miliarde de dolari, conform WSJ.

În februarie a fost anunțat că Klarna ar putea atrage fonduri suverane și de pensii printre noii investitori. În urma noii finanțări, era arătat atunci, evaluarea Klarna ar putea ajunge la 50-60 de miliarde de dolari, compania consolidându-și astfel prima poziție în Top-ul unicornilor europeni.

Apple cumpără un startup care creează sau modifică muzică prin inteligență artificială. Gigantul și-a redus puternic anul trecut bugetul de achiziții CITEȘTE ȘI Apple cumpără un startup care creează sau modifică muzică prin inteligență artificială. Gigantul și-a redus puternic anul trecut bugetul de achiziții

Vara trecută, Klarna a atras 639 milioane de dolari de la un grup de investitori condus de SoftBank, la o evaluare post-investiție de 45,6 miliarde de dolari. La runda de finanțare anterioară, în primăvara anului 2021, compania fusese evaluată la 31 miliarde de dolari.

Tot vara trecută, Klarna a intrat pe piața românească de e-comerț printr-un serviciu de comparare produse dedicat comercianților.

Printre investitorii startup-ului suedez se numără Sequoia Capital, Visa, Dragoneer Investment Group, Ant Group, precum și rapperii americani Snoop Dogg și A$AP Rocky.

Tot acum, Snoop Dogg a cumpărat Death Row Records, celebra casă de discuri care l-a ajutat pe rapperul american să își lanseze cariera muzicală.

Klarna este cel mai mare “unicorn” - companie privată evaluată la cel puțin 1 miliard de dolari - din Europa și al doilea cel mai mare startup din domeniul financiar din lume, după procesatorul american de plăți Stripe.

viewscnt
Afla mai multe despre
klarna
unicorn
fintech
snoop dog