Acțiunile europene cresc puternic, susținute de companiile din tehnologie și auto

Acțiunile europene cresc puternic, susținute de companiile din tehnologie și auto
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 feb 2022

Acțiunile europene și americane se apreciază puternic miercuri, susținute de companiile din tehnologie și auto, în contextul în care vânzările de obligațiuni suverane se temperează.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Randamentul titlurilor de trezorerie americane pe 10 ani s-a retras de la nivelurile observate ultima dată în 2019, iar randamentele din Europa au scăzut, de asemenea, după ce guvernatorul băncii centrale franceze a declarat că piețele s-au grăbit cu estimările privind creșterile ratelor dobânzilor în acest an, scrie Bloomberg.

În jurul orei 18:20 (ora României), indicele paneuropean Stoxx Europe 600 se aprecia cu 1,87%, cu creșteri consistente pe toate bursele majore: +1,70% pentru DAX la Frankfurt, +1,17% pentru referința FTSE 100 de la Londra și +1,60% pentru indicele CAC 40 de la Paris.

ULTIMA ORĂ - BNR a majorat dobânda cheie la 2,5%, peste așteptările pieței. Rata inflației ajunge la două cifre în primăvară CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ - BNR a majorat dobânda cheie la 2,5%, peste așteptările pieței. Rata inflației ajunge la două cifre în primăvară

Titlurile din tehnologie sensibile la ratele dobânzilor au primit un impuls de pe urma relaxării randamentelor obligațiunilor, în timp ce sectorul auto supraperformează pieții, cu un avans de 4,23%.

Acțiunile Volkswagen și ale principalului său investitor, holdingul Porsche SE, avansau cu 9,3% și, respectiv 5,7%, la ora menționată, după ce în presă au apărut noi informații privind o eventuală listare la bursă a Porsche AG. Potrivit unor surse citate de Reuters, oficialii Volkswagen ar putea furniza detalii despre operațiune la conferința de presă programată pentru luna viitoare.

În SUA, principalii indici bursieri consemnau aprecieri între 0,90% și 1,50%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europa
indici wall street
cresteri
porsche
listare porsche
obligatiuni