KPMG, amendată cu 3 milioane de lire sterline de autoritățile britanice. Compania se confruntă cu probleme în mai multe țări

KPMG, amendată cu 3 milioane de lire sterline de autoritățile britanice. Compania se confruntă cu probleme în mai multe țări
scris 20 aug 2018

Firma de audit și consultanță KPMG a fost amendată cu 3 milioane de lire sterline de autoritățile britanice din domeniul contabil pentru încălcarea standardelor în domeniu în relația cu retailerului din industria modei Ted Baker.

Potrivit Autoritatății britanice de supraveghere în domeniul contabil (FRC), KPMG a încălcat standardele etice acceptând să fie martor expert într-un proces în care Ted Baker a fost implicat, în aceeași perioadă în care compania se ocupa de auditarea situațiilor financiare ale retailerului.

Dublul rol jucat de KPMG în relația cu retailerul "a condus la pierderea independenței KMPG în realizarea auditului", afirmă autoritățile din Marea Britanie.

Bugetarii, înarmați cu vouchere, iau cu asalt stațiunile: 60% din solicitările de cazare pe un site de rezervări online menționează plata cu vouchere CITEȘTE ȘI Bugetarii, înarmați cu vouchere, iau cu asalt stațiunile: 60% din solicitările de cazare pe un site de rezervări online menționează plata cu vouchere

Amenda vine la doar 2 luni după ce autoritățile britanice au semnalat o "scădere inacceptabilă a calității în activitatea de audit a KPMG". Totodată, potrivit Independent, FRC a atras atenția asupta necesității unui control mai dur al activității de audit reaizate de companiile din Big Four.

Companiile de audit din “Big Four”- grupul celor mai puternici jucători de pe piața de profil, KMPG, PwC, Deloitte și EY, au fost ținta unor scandaluri contabile în ultimul timp.

La începutul anului, KPMG a atras atenția în mod negativ în legătură cu felul în care a evaluat situația financiară a companiei britanice de construcții Carillion, intrată în lichidare.

Carillion a intrat în procedura de lichidare având datorii de peste 1,3 mililarde de lire sterline și un deficit de circa 1 miliard de lire în contul fondului pentru pensii. Grupul a fost implicat în proiecte extrem de importante, precum linia de cale ferată de mare viteză HS2 și asigurarea de mentenanță pentru școli și închisori.

În iunie, FRC a amendat KPMG cu 4,5 milioane de dolari pentru felul în care a realizat auditul companiei de outsourcing în asigurări Quindell.

Și în afara Marii Britanii KPMG se confruntă cu probleme. Spre exemplu, anul trecut, compania a fost amendată de autoritățile financiare ameriane cu 6,2 milioane de dolari pentru modul în care a realizat auditul companiei petroliere Miller Energy Resources.

În Arica de Sud, compania a pierdut numeroși clienți importanți, precum managerul de active Sygnia sau Absa Group (fosta Barclays Africa), din cauza scandalurilor în care a fost implicată, în special cel legat de banca sud-africană VBS Mutual Bank, auditată de KPMG și plasată de banca centrală sub administrare specială după ce nu a mai reușit să își plătească datoriile. 

viewscnt
Afla mai multe despre
kpmg
sudit
consultanta
ted baker
frc
contabilitate
scandal
big four