Bursa de Valori București lansează astăzi un program de răscumpărări în sumă de până la 1 milion de lei

Bursa de Valori București lansează astăzi un program de răscumpărări în sumă de până la 1 milion de lei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 aug 2018

Programul de răscumpărări aprobat de acționarii operatorului de piață Bursa de Valori București în primăvara anului trecut a început astăzi. Suma maximă este de 1 milion de lei, iar la prețurile actuale pot fi achiziționate până la 0,5% din acțiunile BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma de 1 milion de lei pentru răscumpărarea acțiunilor proprii este prinsă în bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul în curs ca având această destinație. La prețurile actuale ale acțiunilor operatorului din piața reglementată, cu această sumă ar putea fi achiziționate cu puțin peste 41.000 de titluri BVB, reprezentând echivalentul a 0,51% din capitalul social. Este pentru prima dată când acest emitent derulează o astfel de operațiune.

Programul de buy-back a fost aprobat de principiu în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din 12 aprilie, iar interesele emitentului în executarea acestuia vor fi reprezentate de Banca Comercială Română, informează un comunicat al Bursei, semnat de directorul general Adrian Tănase. Parametrii inițiali prevedeau răscumpărarea a minimum 14.285 de acțiuni într-un interval de preț cuprins între 18,00 lei/acțiune și 35,00 lei/acțiune.

Destinația acțiunilor răscumpărate este într-un program de alocare a titlurilor către salariații și directorii societății, precum și către membrii Consiliului Bursei.

FOTO Operatorul Bursei din Londra caută în București angajați inclusiv la metrou, pe magistrala Pipera-Berceni, intens folosită de corporatiști și studenți CITEȘTE ȘI FOTO Operatorul Bursei din Londra caută în București angajați inclusiv la metrou, pe magistrala Pipera-Berceni, intens folosită de corporatiști și studenți

Operatorul de piață BVB a raportat pentru prima jumătate a acestui an un profit net de 6,99 milioane lei, în creștere cu 35,73% față de cel de 5,15 milioane lei din perioada similară a anului trecut, compania beneficiind de procesarea în creștere a unor emisiuni de obligațiuni de valori semnificative, respectiv cele de 550 milioane euro ale Globalworth, emiciunea de 285 milioane euro a Băncii Transilvania și cea de 550 milioane lei a Primăriei Municipiului București.

BVB este listată pe platforma proprie din anul 2010, iar la ultimul preț de închidere, de 24,10 lei/acțiune, capitalizarea de piață a societății se ridică la 193,98 milioane lei (41,65 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
adrian tanase
rascumparari