Lira sterlină se îndreaptă spre cea mai slabă săptămână din acest an, pe fondul zvonurilor legate de alegeri anticipate

Lira sterlină se îndreaptă spre cea mai slabă săptămână din acest an, pe fondul zvonurilor legate de alegeri anticipate
scris 6 oct 2017

Lira sterlină este, vineri, în scădere abruptă față de dolarul american, în contextul în care în presă circulă zvonuri legate de organizarea unor alegeri generale anticipate în Marea Britanie.

Lira este tranzacționată în prezent pentru 1,306 dolari, minimul ultimei luni, fiind în scădere cu 0,4% față de ieri, când moneda britanică a pierdut aproape 1% față de dolar.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Dacă nivelul actual al lirei sterline se menține, moneda britanică va înregistra cel mai mare declin săptămânal din acest an în raport cu dolarul.

Lira sterlină a înregistrat scăderi aproape în fiecare zi din această săptămână, cu excepția unei stagnări în tranzacțiile de miercuri.

EXCLUSIV Primul raport oficial privind cauzele falimentului Astra Asigurări. Avocații lui Adamescu Jr, indicat în premieră ca vinovat principal, au contestat deja documentul CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Primul raport oficial privind cauzele falimentului Astra Asigurări. Avocații lui Adamescu Jr, indicat în premieră ca vinovat principal, au contestat deja documentul

Și moneda euro înregistrează, astăzi, un avans de circa 0,4% față de liră, fiind la maximul ultimelor circa 3 săptămâni.

“Încrederea paramentarilor în Theresa May este la un nivel foarte jos. Totuși,, după ce a făcut față rezultatele slabe ale alegerilor din iunie, ar părea nebunesc să renunțe, mai ales din cauza unei răceli. Dacă se poate rezista, lira va recupera din pierderile recente, cel puțin în raport cu euro”, spune Jasper Lawler, director cercetare la LCG, citat de MarketWatch.

Potrivit Reuters, fostul președinte al Partidului Conservator, Grant Shapps, a declarat vineri că 30 de parlamentari britanici sprijină ideea înlocuirii premierului Theresa May, printre aceștia se aflându-se atât oficiali pro-Brexit, cât și opozanți ai ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Miercuri, un discurs al premierului britanic a fost catalogat drept “eșec”, fiind întrerupt de un actor de comedie care a fluturat în fața lui May un formular P45 (un fel de notă de lichidare care se eliberează angajaților din Marea Britanie când părăsesc un post – n.red), dar și de un acces de tuse.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira
lira sterlina
moneda
dolar
euro
may
discurs
alegeri