Londra va pierde din cauza Brexitului până la 800 de miliarde de euro în favoarea Frankfurtului, potrivit unui grup german

Londra va pierde din cauza Brexitului până la 800 de miliarde de euro în favoarea Frankfurtului, potrivit unui grup german
scris 5 dec 2018

Londra va pierde active de până la 800 de miliarde de euro în favoarea Frankfurtului, din cauza Brexitului, până în martie, în condițiile în care băncile își transferă afacerile în alte centre financiare, potrivit grupului german de lobby Frankfurt Main Finance (FMF), citat de CNBC.

Datele sunt calculate pe baza informațiilor că 30 de instituții financuare au cerut aprobarea Băncii Centrale Europene (BCE) să își mute sediile centrale la Frankfurt. Acest număr va fi și mai mare până în martie, iar creșterea va continua după Brexit, potrivit FMF.

Cele 800 de miliarde de euro transferate din Londra sunt active precum numerar, stocuri și cheltuieli preplătite, scrie News.ro.

EXCLUSIV BNR, reacție la noua inițiativă a senatorului Zamfir: Impreviziunea nu poate fi stabilită prin lege, amendamentale propuse deturnează scopul Legii dării în plată și sunt neconstituționale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV BNR, reacție la noua inițiativă a senatorului Zamfir: Impreviziunea nu poate fi stabilită prin lege, amendamentale propuse deturnează scopul Legii dării în plată și sunt neconstituționale

Potrivit unui email al FMF, companiile mută respectivele active de la Londra la Frankfurt pentru ca noile birouri să îndeplinească condițiile minime prevăzute de lege.

Directorul general al FMF, Hubertus Vath, a explicat în raport că incertitudinile obligă băncile să își transfere unele divizii sau toate operațiunile din Marea Britanie.

”Atâta timp cât vor persista incrtitudinile, majoritatea instituțiilor vor prefera probabil soluția minimă. În orice caz, este clar că vor urma efecte secundare considerabile”, a spus acesta.

Mai multe bănci mari au anunțat că vor transfera locuri de muncă în afara Londrei, înainte de Brexit.

FMF anticipează că până la 10.000 de locuri de muncă vor fi mutate la Frankfurt înainte de Brexit, iar transferurile vor continua până în 2024.

Situația este ceva mai complicată, pentru că în multe cazuri unele bănci au deschis sau au extins birourile europene, dar nu au anunțat planuri masive de transferare a angajaților din Londra în alte locații. Alte bănci analizează reorganizarea pe scară largă a operațiunilor europene.

Grupuri care reprezintă Londra și sectorul său financiar au spus CNBC că industria se pregătește pentru cel mai prost scenariu dar nu a resimțit încă un imact major al transfeării de operațiuni. Catherine McGuinness, președinte pentru politici la City of London Corporation a spus că nu a observat temeri de o materializare a unor pierderi majore de locuri de muncă.

McGuinness a spus că firmele urmăresc cu atenție desfășurarea negocierilor dintre cele două părți.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
londra
brexit