Mandatul Franklin Templeton la Fondul Proprietatea, prelungit doar cu un an

Mandatul Franklin Templeton la Fondul Proprietatea, prelungit doar cu un an

Sursa foto: Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2023

Mandatul de administrator al Franklin Templeton la Fondul Proprietatea a fost prelungit cu un an, în loc de 4 ani cum a dorit administratorul Fondului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acum urmează un proces de selecție a unui nou administrator.

În ceea ce privește o altă propunere a Ministerului Finanțelor, respectiv ca în Comitetul reprezentanților Fondului să fie numită Liliana Anghel, aceasta niu a trecut, scrie Hotnews.ro.

Profit.ro a anunțat anterior că Finanțele vor să trimită în Comitetul Reprezentanților Fondului Proprietatea o directoare pe Buget care anul trecut lucra la SRI.

ANPC: Patru bănci, verificate în legătură cu IRCC, ROBOR și ratele în franci elvețieni CITEȘTE ȘI ANPC: Patru bănci, verificate în legătură cu IRCC, ROBOR și ratele în franci elvețieni

Într-unul dintre interviurile acordate recent, Johan Meyer (Director General al Franklin Templeton București și Manager de portofoliu al Fondului Proprietatea) vorbea despre strategia de investiții pe care a pregătit-o și pentru care ar avea nevoie de 4 ani.

“Acum, dacă ne uităm la ciclul de viață al unei investiții tipice de capital privat, acesta depășește confortabil patru ani de la identificarea investiției, executarea tranzacției, colaborarea cu compania pentru a crește valoarea și apoi exitul. Așadar, am considerat că este nepotrivit să propunem un mandat pe termen scurt în timp ce încercăm să propunem o strategie pe termen lung pentru Fond”, a afirmat Meyer.

Potrivit acestuia, unul dintre domeniile pe care le-a identificat ca având un potențial semnificativ pentru Fond și, în cele din urmă, pentru piața de capital din România, “este potențialul de investiții în oportunități de pre-IPO, unde ne putem folosi experiența noastră existentă, expertiza în parteneriatul cu companiile și în pregătirea companiilor pentru listarea la bursă”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finanțelor
fondul proprietatea
fonduri de pensii