Finanțele vor să trimită în Comitetul Reprezentanților Fondului Proprietatea o directoare pe Buget care anul trecut lucra la SRI

Finanțele vor să trimită în Comitetul Reprezentanților Fondului Proprietatea o directoare pe Buget care anul trecut lucra la SRI
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 12 sep 2023

Ministerul Finanțelor Publice (MFP), care deținea la finalul lunii trecute 5,96% din capitalul Fondului Proprietatea (FP) și 6,94% din drepturile de vot în AGA acestuia, a propus-o pentru poziția de membru în Comitetul Reprezentanților FP pe Liliana Anghel, recent numită director general adjunct în minister, cu atribuții de coordonare activități planificare bugetară, potrivit CV-ului propriu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În AGA ordinară a Fondului Proprietatea din 25 septembrie, acționarii vor trebui să numească doi membri în Comitetul Reprezentanților, în perspectiva expirării mandatelor lui Ciprian Lăduncă (pe 15 noiembrie) și al Ilincăi von Derenthall (pe 25 noiembrie).

Reacția Asociației Române a Băncilor la controlul anunțat de Profit.ro CITEȘTE ȘI Reacția Asociației Române a Băncilor la controlul anunțat de Profit.ro

Cei doi sunt susținuți pentru a primi mandate noi, cu durata de 3 ani, de către acționarii FP Swiss Capital SA și FDI BT Maxim, administrat de BT Asset Management.

MFP a propus-o pe Liliana Anghel, iar un al patrulea candidat, avocatul Marian Cristian Mocanu, s-a autopropus, fiind și acționar al FP.

VIDEO Lovitură pentru Rusia în Marea Neagră. Forțele speciale ucrainene au recucerit „Turnurile Boiko\ CITEȘTE ȘI VIDEO Lovitură pentru Rusia în Marea Neagră. Forțele speciale ucrainene au recucerit „Turnurile Boiko" din Crimeea într-o „operațiune unică”

Comitetul Reprezentanților le-a recomandat acționarilor să voteze noi mandate pentru Ciprian Lăduncă și Ilinca von Derenthall.

În privința candidatului propus de MFP, s-a menționat că ″Independența este afectată de faptul că Dna. Anghel este angajat al Ministerului de Finanțe, care deține 6,91% din drepturile totale de vot în Fondul Proprietatea la data de 3 august 2023 (reprezentând aproximativ 11,8% din drepturile de vot în cadrul ultimei adunări generale a acționarilor din data de 18 august 2023)″. 

Ministerul Educației propune reducerea unor indicatori din PNRR, pentru că nevoia reală e mai mică decât cea estimată: Reduceri la numărul laboratoarelor de informatică. Modificări la mijloacele de transport CITEȘTE ȘI Ministerul Educației propune reducerea unor indicatori din PNRR, pentru că nevoia reală e mai mică decât cea estimată: Reduceri la numărul laboratoarelor de informatică. Modificări la mijloacele de transport

Până să ajungă recent la MFP, Liliana Anghel a fost, tot în cursul anului 2023, director general al Autorității de Management pentru Programul Operațional Sănătate (AMPOS) din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), precum și director general adjunct în minister.

În 2022, Liliana Anghel a fost angajat al U.M. 0929 din cadrul Serviciului Român de Informații (SRI), cu venituri salariale nete totale de 145.677 lei (peste 12.000 lei pe lună), conform celei mai recente declarații de avere. U.M. 0929 este structura din SRI care se ocupă de achizițiile Serviciului.

VIDEO Ungaria: Avion prăbușit în timpul unui show aviatic CITEȘTE ȘI VIDEO Ungaria: Avion prăbușit în timpul unui show aviatic

Anterior, în perioada 2019-2021, a fost secretar general și secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, iar între 2016 și 2017 – consilier la Cancelaria primului ministru. Între 2009 și 2020 a lucrat în calitate de consultant pe fonduri UE la firma de profil LMT Consulting and Training SRL.

După cum a relatat Profit.ro, Ministerul Finanțelor vrea ca Fondul Proprietatea să cofinanțeze o componentă a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României și a solicitat ca AGA Fondului să aprobe organizarea unei proceduri competitive de selecție a unui nou administrator, precum și schimbarea obiectivelor de administrare.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
ministerul finanțelor publice
liliana anghel mfp
liliana anghel sri