Marea Britanie vrea ca reglementările UE privind prevenirea spălării banilor să se aplice și monedelor virtuale

Marea Britanie vrea ca reglementările UE privind prevenirea spălării banilor să se aplice și monedelor virtuale
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2017

Marea Britanie vrea reglementarea mai strictă a bitcoin și a altor monede virtuale prin extinderea aplicabilității regulilor Uniunii Europene referitoare la prevenirea spălării banilor, astfel încât traderii să fie obligați să își dezvăluie identitățile și să raporteze activitățile suspecte, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ca urmare a creșterii puternice a cererii pentru bitcoin, care a alimentat aprecierea cu 1.000% a monedei în 2017, Ministerul britanic de Finanțe a anunțat că se așteaptă ca negocierile referitoare la modificarea reglementărilor UE să fie finalizate în acest an sau la începutul anului 2018, scrie News.ro.

Stephen Barclay, secretar economic la Trezoreria britanică, a declarat luni, în Parlament, că amendamentele ”aduc platformele de tranzacționare a monedelor virtuale și alți operatori sub incidența reglementărilor referitoare la combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului”.

CONFIRMARE Adrian Tănase, cel care a avut în administrare fondurile de pensii ale NN și ING, este anunțat oficial ca nou director general al Bursei. Cum a fost înclinată balanța CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Adrian Tănase, cel care a avut în administrare fondurile de pensii ale NN și ING, este anunțat oficial ca nou director general al Bursei. Cum a fost înclinată balanța

Asta ar însemna că operatorii respectivi vor fi supravegheați de autoritățile naționale competente, se arată într-un comunicat al Ministerului de Finanțe.

Autoritatea americană de regementare a pieței instrumentelor derivate a anunțat vineri că va permite operatorilor bursieri CME Group și CBOE Global Markets să ofere contracte futures pentru bitcoin, creând condițiile pentru introducerea unor noi reglementări.

Australia a anunțat la rândul ei că va întări legislația referitoare la prevenirea spălării banilor, prin trecerea furnizorilor de bitcoin sub incidența instituției de supraveghere a sectorului financiar.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
spalare de bani
bitcoin