Marile bănci din SUA, între care JPMorgan Chase, și-au majorat dividendele pentru trimestrul al treilea, după ce au trecut testele de stres ale Fed

Marile bănci din SUA, între care JPMorgan Chase, și-au majorat dividendele pentru trimestrul al treilea, după ce au trecut testele de stres ale Fed
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2023

Marile bănci din SUA, inclusiv JPMorgan Chase, Wells Fargo, Goldman Sachs și Morgan Stanley, și-au majorat dividendele pentru trimestrul trei, după ce au trecut prin controlul anual al Rezervei Federale (Fed), care a arătat că au suficient capital pentru a rezista unei recesiuni economice severe, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

JPMorgan, cea mai mare bancă din SUA, intenționează să-și majoreze dividendul trimestrial la 1,05 dolari pe acțiune, de la 1,00 dolar. Wells Fargo își va mări dividendul la 35 de cenți pe acțiune, de la 30 de cenți. Dividendul Goldman Sachs va crește la 2,75 dolari pe acțiune, de la 2,50 dolari, în timp ce cel al lui Morgan Stanley va urca la 85 de cenți pe acțiune, de la actualul 77,5 cenți. Dividendele Citigroup vor crește la 53 de cenți pe acțiune, de la 51 de cenți, scrie News.ro

Tesla a livrat un număr record de vehicule CITEȘTE ȘI Tesla a livrat un număr record de vehicule

Băncile au anunțat majorarea dividendelor după ce au trecut testul de stres al Fed, care determină cât de mult capital trebuie să aloce înainte de a putea returna banii acționarilor.

În scenariul unei crize economice majore al Fed, cele 23 de bănci testate, inclusiv JPMorgan, Bank of America și Goldman Sachs, ar suferi pierderi cumulate de 541 de miliarde de dolari, deținând în același timp mai mult de două ori cantitatea de capital necesar.

Cele mai mari bănci din SUA au rămas rezistente, în ciuda eșecurilor a trei mari bănci regionale, care au tulburat industria bancară la începutul acestui an.

Băncile mari au rămas pe baze solide, chiar dacă Fed a majorat ratele dobânzilor pentru a îmblânzi inflația, ceea ce ar putea înclina economia în recesiune.

”Rezultatele arată că aceste bănci sunt capabile să reziste la un stres sever și să mențină un tampon de capital peste minimele de reglementare, un credit pozitiv”,a afirmat  într-o notă agenția de rating Moody's Investors Service.

Citigroup a răscumpărat în trimestrul al doilea acțiuni ordinare  de 1 miliard de dolari și va continua să-și evalueze măsurile referitoare la capital în fiecare trimestru, a declarat CEO-ul Jane Fraser, într-un comunicat.

Activele nete ale fondurilor de investiții au crescut CITEȘTE ȘI Activele nete ale fondurilor de investiții au crescut

Cerința referitoare la rezerva de capital de stres (SCB) a Citigroup a crescut la 4,3%, de la 4,0%, în contrast cu alte companii mari ale căror SCB au scăzut.

Mărimea SCB, un strat suplimentar de capital introdus în 2020, care se află peste cerințele minime de capital ale băncilor, reflectă cât de bine performează o bancă la test.

Analiștii se așteptau ca băncile să rămână conservatoare, având în vedere mediul economic incert, în timp ce se pregătesc pentru regulile internaționale de capital care ar putea fi anunțate încă din această vară.

viewscnt
Afla mai multe despre
jpmorgan chase
fed
banci