Marius Alin Barbu a fost numit director general interimar al Bursei de Valori București

Marius Alin Barbu a fost numit director general interimar al Bursei de Valori București
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2017

Bursa de Valori București (BVB) a anunțat miercuri că Marius Alin Barbu, actualul director general adjunct, a fost numit director general interimar al instituției, în urma demisiei lui Ludwik Sobolewski.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa de Valori București spune că, reunit în ședința de miercuri, Consiliul Bursei a luat act de demisia lui Ludwik Leszek Sobolewski din funcția de director general al societății și a hotărât numirea lui Marius Alin Barbu, director general adjunct, în funcția de director general interimar.

BVB a anunțat că Ludwik Sobolewski a notificat vineri societatea cu privire la demisia sa din funcția de director general al societății.

VIDEO Trump vrea ca Loteria Vizelor, de care beneficiază și România, să fie oprit, după atentatul din New York: să terminăm cu Sistemele Loteriei Democrate! CITEȘTE ȘI VIDEO Trump vrea ca Loteria Vizelor, de care beneficiază și România, să fie oprit, după atentatul din New York: să terminăm cu Sistemele Loteriei Democrate!

Contractul de mandat i-a expirat lui Sobolewski în luna august, iar ulterior Marius-Alin Barbu a asigurat interimar conducerea BVB, scrie News.ro.

Bursa a anunțat la acea dată că, deși contractul de mandat a ajuns la final, cu toate acestea mandatul lui Sobolewski este încă în vigoare.

Ludwik Sobolewski a fost numit director general al BVB la începutul lunii iulie 2013 și a preluat conducerea executivă la aproape două luni, în urma avizării pe 21 august 2013 de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Acesta a fost totodată președinte și director general al bursei de la Varșovia, Polonia.

Sobolewski a condus bursa din Varșovia timp de șapte ani, în perioada 2006 - 2013, după ce anterior, între 1994 - 2006, a fost vicepreședinte executiv al Depozitarului Central din Polonia.

El a a fost demis în ianuarie 2013 de la conducerea bursei de la Varșovia, în urma acuzațiilor că s-a aflat în conflict de interese prin susținerea finanțării unui film în care iubita sa de atunci urma să joace rolul principal.

viewscnt
Afla mai multe despre
marius alin barbu
bursa de valori