Mastercard: Plățile cu cardul făcute de români în străinătate au crescut cu 30% în ultimul an

Mastercard: Plățile cu cardul făcute de români în străinătate au crescut cu 30% în ultimul an
scris 20 oct 2016

Românii care călătoresc în străinătate plătesc tot mai mult cu cardul, tendință sugerată de datele publicate joi de operatorul de carduri Mastercard, care arată că valoarea totală a plăților efectuate în afara țării prin intermediul cardurilor Mastercard și Maestro emise în România a crescut cu 30% între iunie 2015 și iunie 2016.

Datele companiei arată că valoarea medie a tranzacțiilor realizate de români la terminale POS din străinătate a scăzut cu circa 10% în al doilea trimestru din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut, până la 238 lei, scrie News.ro

Potrivit Mastercard, cifrele arată o tendință de a plăti tot mai mult cu cardul în străinătate pentru cumpărături uzuale, de valoare mică.

"Din totalul volumelor tranzacționate la comercianți din afara țării cu carduri emise în țară în aceeași perioadă, două treimi au fost efectuate prin intermediul cardurilor Mastercard și Maestro", a menționat Mastercard, într-un comunicat.

Un studiu realizat în 2015 de către Mastercard a arătat că plata cu cardul este cea mai ieftină metodă de plată disponibilă pentru consumatorii din Europa Centrală și de Est în timpul călătoriilor în străinătate, în 65% dintre situațiile analizate.

Oficial: PFA-urile și întreprinzătorii persoane fizice au răgaz până în ianuarie 2019 să se conformeze noilor reguli de autorizare CITEȘTE ȘI Oficial: PFA-urile și întreprinzătorii persoane fizice au răgaz până în ianuarie 2019 să se conformeze noilor reguli de autorizare

Mastercard a avut o rată de creștere de 30% la nivelul portofoliului de carduri emise în România sub sigla Mastercard pe parcursul ultimilor cinci ani, ajungând la un număr total estimat de opt milioane de carduri Mastercard și Maestro și la o cotă de piață de 51%.

Potrivit companiei, care citează datele BNR aferente primului trimestru al acestui an, Mastercard este în prezent cel mai acceptat card de plată în România, deținătorii de carduri având posibilitatea să facă plăți la peste 144.500 de terminale.

viewscnt
Afla mai multe despre
mastercard
plata cu cardul