Microsoft a depășit Apple, devenind cea mai valoroasă companie listată la bursă din lume

Microsoft a depășit Apple, devenind cea mai valoroasă companie listată la bursă din lume
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 ian 2024
Microsoft a înlocuit Apple în poziția de cea mai valoroasă companie listată la bursă din lume, pentru prima dată din 2021, relevă datele analizate de Profit.ro. Analiștii spun că este un semn al modului în care entuziasmul provocat de inteligența artificială modifică raportul de forțe în sectorul tehnologic.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Capitalizarea de piață a Microsoft a urcat la 2.875 de miliarde de dolari, depășind evaluarea de 2.873 de miliarde de dolari a Apple și poate întrerupe o serie de peste 500 de zile de tranzacționare în care producătorul iPhone a fost lider.
BNR este așteptată să mențină neschimbată rata cheie la prima ședință din 2024, chiar dacă inflația a scăzut CITEȘTE ȘI BNR este așteptată să mențină neschimbată rata cheie la prima ședință din 2024, chiar dacă inflația a scăzut

Acțiunile Microsoft au crescut cu 0,2%, la 383,70 dolari, în timp ce Apple a scăzut cu 1,2%, la 183,94 dolari.

Ultima dată când Microsoft a fost în fața Apple în ceea ce privește valoarea de piață a fost în noiembrie 2021, potrivit Dow Jones Market Data.
 
Microsoft a avut o performanță mai bună în ultimele luni, pe fondul entuziasmului față de inteligență artificială, în timp ce Apple a fost trasă în jos de preocupările legate de modul în care își poate relansa vânzările de iPhone, care au scăzut în ultimul an.
 
Performanțele celor două acțiuni au fost mai mult divergente în ultimele trei luni, Microsoft câștigând 16%, iar Apple doar 2%.
viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
openai
actiuni microsoft
apple
capitalizare