NN Pensii a decis cine o înlocuiește ca CEO pe Raluca Țintoiu, căreia ASF i-a retras autorizația în scandalul naționalizării pensiilor private

NN Pensii a decis cine o înlocuiește ca CEO pe Raluca Țintoiu, căreia ASF i-a retras autorizația în scandalul naționalizării pensiilor private
scris 15 sep 2017

Conducerea NN Pensii va fi preluată de luna viitoare de Andreea Pipernea, fost vicepreședinte al diviziei de corporate și investment banking din cadrul Citibank Romania, aceasta înlocuind-o pe Raluca Țintoiu, căreia i-a fost retrasă  autorizația în primăvara acestui an, în scandalul naționalizării pensiilor private.

Noul CEO al NN Pensii are o experiență de peste 17 ani în domeniul bancar. Și-a început carieră la ABN Amro Bank și a deținut de-a lungul timpului mai multe funcții de conducere în divizii de management al riscului, dezvoltare a business-ului și corporate banking. Anterior, Pipernea a fost vicepreședinte al diviziei de corporate și investment banking din cadrul Citibank România.

NN Pensii este cel mai mare fond de pensii private obligatorii din România, cu active totale de 12,09 miliarde lei (2,68 miliarde euro). NN s-a desprins din grupul ING în 2014, NN Group devenind o companie independentă pe 2 iulie 2014 printr-o ofertă publică inițială (IPO).

În luna aprilie, administratorul NN Pensii a fost sancționat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu 750.000 lei, reprezentând 1% din capitalul social, în scandalul naționalizării pensiilor. Aceasta a fost cea mai mare amendă aplicată până în prezent de ASF.

Argumentul aplicării amenzii a fost cel al transmiterii de informații înșelătoare, neaprobate, de natură să conducă la afectarea încrederii participanților în sistemul de pensii private din România.

GALERIE FOTO Cel mai mic castel din Marea Britanie este de vânzare și costă cât un apartament în Londra CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Cel mai mic castel din Marea Britanie este de vânzare și costă cât un apartament în Londra

Tot atunci, Ralucăi Țintoiu, directorul general al NN Pensii, i-a fost retrasă autorizația și a fost la rândul său amendată cu 100.000 lei, ca amendă personală, pe care a contestat-o ulterior în instanță.

Raluca Țintoiu era Chief Executive Officer la NN Pensii din septembrie 2013. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nn pensii
asf