O nouă bancă din SUA are probleme: Acțiunile Republic First Bancorp se prăbușesc. Nasdaq a anunțat că delistează banca

O nouă bancă din SUA are probleme: Acțiunile Republic First Bancorp se prăbușesc. Nasdaq a anunțat că delistează banca
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 aug 2023

Acțiunile băncii americane Republic First Bancorp au pierdut peste 40% din valoare în debutul tranzacțiilor, după ce Nasdaq a anunțat că va delista banca regională miercuri, din cauză că nu și-a depus raportul anual la timp.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Republic First Bancorp, cu sediul în Philadelphia, își desfășoară activitatea sub numele de Republic Bank.

Creditorul regional, cu active de circa 6 miliarde de dolari la finele primului trimestru, a transmis că a primit o notificare de la operatorul bursei Nasdaq cu privire la delistarea acțiunilor de la tranzacționare miercuri, din cauză că nu și-a depus la timp raportul anual, sau formularul 10-K, scrie MarketWatch.

Cursul valutar anunțat de BNR CITEȘTE ȘI Cursul valutar anunțat de BNR

Titlurile băncii s-au prăbușit cu până la 47% în prima jumătate de oră după deschiderea sesiunii bursiere astăzi, până la un minim de 0,37 dolari.

În jurul orei 17:15 (ora României), acțiunile Republic First Bancorp erau cotate la 0,4056 dolari, cu 42% sub referința de marți.

De la începutul anului, banca a pierdut peste 80% din capitalizarea de piață, inclusiv pe fondul unei confuzii cu First Republic Bank, bancă închisă de autorități în martie, după ce nu a reușit să recupereze pagubele provocate de o avalanșă de retrageri ale clienților și de scăderea prețurilor activelor.

Prăbușirea First Republic Bank, care avea active de 229 miliarde de dolari, a reprezentat al doilea cel mai mare faliment bancar din istoria SUA, după colapsul Washington Mutual în 2008.

Republic First Bancorp a declarat că fosta sa echipă executivă nu a reușit să mențină controale interne adecvate legate de o conversie a sistemelor implementată în luna iunie a anului trecut. Noua echipă de conducere colaborează cu auditorul și cu consilierii băncii pentru a depune rapoartele întârziate, a precizat banca americană.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
republic first bancorp
republic bank
prabusire actiuni republic bank