Departamentul pentru protecție și inovare financiară din California a închis First Republic Bank și a ajuns la un acord pentru vânzarea activelor către JPMorgan. A treia mare bancă americană în faliment în două luni

Departamentul pentru protecție și inovare financiară din California a închis First Republic Bank și a ajuns la un acord pentru vânzarea activelor către JPMorgan. A treia mare bancă americană în faliment în două luni
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 1 mai 2023

Departamentul pentru protecție și inovare financiară din California (DFPI) a anunțat că a închis First Republic Bank și a ajuns la un acord pentru vânzarea activelor sale către JPMorgan Chase & Co. și National Association, aceasta fiind a treia mare bancă americană care a dat faliment în două luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Și PNC Financial Services Grou și Citizens Financial Group au depus ofertele, în cadrul unei licitații organizate de autorități, conform Reuters.

Valoarea acțiunilor First Republic s-a prăbușit cu 57% în ultimele cinci zile și cu 95% de la începutul anului. Banca americană, cu active de peste 210 de miliarde de dolari la finele anului trecut, a fost ținta mai multor runde de vânzări agresive după falimentul Silicon Valley Bank (SVB) și închiderea Signature Bank de către autorități.

RCS&RDS a semnat cu un sindicat bancar un contract pentru împrumuturi de 500 milioane euro CITEȘTE ȘI RCS&RDS a semnat cu un sindicat bancar un contract pentru împrumuturi de 500 milioane euro

First Republic a devenit epicentrul crizei bancare regionale din SUA luna trecută, după ce clienții bogați pe care i-a curtat pentru a-și alimenta creșterea fulminantă au început să retragă depozitele și au lăsat banca în dificultate.

Băncile de pe Wall Street au încercat să găsească o soluție pentru First Republic de când 11 dintre cei mai mari creditori din SUA au depus 30 de miliarde de dolari la bancă, pe 16 martie, într-un efort de a calma temerile legate de soliditatea sistemului bancar american.

Wall Street Journal a relatat, la începutul săptămânii trecute, că First Republic s-a oferit să-și vândă împrumuturile sau titlurile de valoare la prețuri peste ratele pieței către 11 bănci, ca parte a unui nou plan de supraviețuire.

De asemenea, Bloomberg a relatat că banca ia în considerare vânzarea de active de 50 până la 100 de miliarde de dolari în cadrul planului de salvare.

viewscnt
Afla mai multe despre
first republic bank
salvare first republic
criza bancara sua
faliment svb
prabusire actiuni first republic bank