O nouă zi, un nou record pentru bitcoin. Cea mai cunoscută monedă vituală trece și de 7.000 de dolari

O nouă zi, un nou record pentru bitcoin. Cea mai cunoscută monedă vituală trece și de 7.000 de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 nov 2017

Bitcoin a atins joi un nou nivel record, depășind 7.000 de dolari, după ce ieri a trecut, pentru prima dată, pragul psihologic de 6.500 de dolari, potrivit CoinDesk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Joi, bitcoin a urcat până la aproximativ 7.300 de dolari după ce, ieri, a atins un maxim de circa 6.700 de dolari.

Valoarea totală a monedelor bitcoin de pe piață urcat astăzi la aproape 120 miliarde de dolari. Totodată, valoarea agregată a tuturor monedelor virtuale a depășit 190 de miliarde de dolari, potrivit site-ului specializat Coinmarketcap.

Avansul spectaculos din ultimele zile al celei mai cunoscute monede virtuale vine după ce CME Group, operatorul celor mai mari burse de contracte futures și opțiuni din lume, a anunțat că va lansa, până la finele anului, primele contracte futures pentru bitcoin.

De la începutul anului, valoarea criptomonedei bitcoin a crescut cu peste 600%, de la circa 1.000 de dolari pe unitate.

“Lupul de pe Wall Street” spune că finanțarea prin monede virtuale este “cea mai mare înșelătorie” CITEȘTE ȘI “Lupul de pe Wall Street” spune că finanțarea prin monede virtuale este “cea mai mare înșelătorie”

În urmă cu mai puțin de două săptămâni, bitcoin a depășt, pentru prima dată, pragul de 6.000 de dolari pe unitate după ce, în prima jumătate a lunii octombrie, a trecut în premieră peste nivelul de 5.000 de dolari.

Există, totuși, multe voci care susțin că bitcoin este o bulă speculativă care urmează să se “spargă” în scurt timp.

Spre exemplu, Jamie Dimon, șeful celei mai mari bănci americane, a comparat ascensiunea rapidă a bitcoin cu criza lalelelor din Olanda și a prezis că investitorii care pariază pe aprecierea continuă a monedei virtuale vor avea o soartă similară comercianților de bulbi din secolul XVII. La fel ca mania lalelelor, bula speculativă creată de bitcoin se va sparge, iar lucrurile “nu se vor sfârși cu bine”, potrivit acestuia.

Ewald Nowotny, guvernator al băncii centrale a Austriei și membru în Consiliul Guvernatorilor al Băncii Centrale Europene (BCE), a afirmat că btcoin este o monedă mult prea instabilă și vulnerabilă la atacuri speculative pentru a fi acceptat drept instrument oficial de plată

Inclusiv BNR a atras atenția, în repetate rânduri, cu privire la volatilitatea ridicată a bitcoin și a celorlalte monede virtuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
moneda virtuala
record
maxim