OCBC a achiziționat operațiunile de gestionare a averilor din Singapore și Hong Kong ale Barclays, cu 320 milioane dolari

OCBC a achiziționat operațiunile de gestionare a averilor din Singapore și Hong Kong ale Barclays, cu 320 milioane dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2016

Oversea-Chinese Banking Corp (OCBC) a achiziționat operațiunile de gestionare a averilor din Singapore și Hong Kong ale Barclays cu 320 de milioane de dolari, a doua sa mare tranzacție bancară din 2009, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oferta OCBC a depășit-o pe cea a DBS Group Holdings, care era favorită pentru preluarea operațiunilor din Singapore și Hong Kong ale grupului bancar britanic Barclays, au declarat surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Prin această achiziție, activele gestionate de OCBC, a doua mare bancă din Singapore, vor crește cu o treime, la 73,3 miliarde de dolari, iar numărul bancherilor privați va ajunge la 400, se arată într-un comunicat OCBC.

Băncile angajează foști ofițeri de informații pentru a-și spiona angajații CITEȘTE ȘI Băncile angajează foști ofițeri de informații pentru a-și spiona angajații

"Din punct de vedere strategic, prin această achiziție ne extindem prezența în afara țării, pe piețele noastre de bază din Asia", a afirmat directorul general Bahren Shaari.

Tranzacția face parte din procesul de restructurare anunțat de noul șef al Barclays, Jes Staley, în condițiile în care și alte bănci europene își regândesc strategia din Asia.

Numărul restanțierilor la bănci și IFN-uri a fost în februarie cel mai mare din ultimele 5 luni CITEȘTE ȘI Numărul restanțierilor la bănci și IFN-uri a fost în februarie cel mai mare din ultimele 5 luni

Este a doua mare achiziție a OCBC din 2009, când a achiziționat divizia de gestionare a averilor din Asia a grupului financiar olandez ING. Rivala sa, DBS, a cumpărat divizia asiatică de private bank a Societe Generale în 2014.

Sursa:Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
ocbc
barclays
singapore