octobank, neo bancă fondată de românul Bogdan Atanasiu, pregătește lansarea operațiunilor

octobank, neo bancă fondată de românul Bogdan Atanasiu, pregătește lansarea operațiunilor

Bogdan Atanasiu, fondator & CEO octobank

scris 14 dec 2020

Neo banca româno-cehă octobank, fondată de antreprenorul Bogdan Atanasiu, se pregătește de lansarea operațiunilor, vizând atragerea de clienți IMM-uri din zona retailului online.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Banca privată, cu sediul la Praga și având focus principal pe magazinele online și comercianții din regiunea CEE, va opera inițial pe piața din Cehia, iar ulterior în România, Polonia și Ungaria.

Lansarea operațiunilor este prevăzută pentru începutul anului viitor, după finalizarea primei runde de investiții pentru atragerea de capital.

Subscrieri noi de aproape 40 milioane euro pentru emisiunile de titluri de stat puse în vânzare de Finanțele Publice CITEȘTE ȘI Subscrieri noi de aproape 40 milioane euro pentru emisiunile de titluri de stat puse în vânzare de Finanțele Publice

Reprezentanții octobank nu au prezentat detalii despre suma vizată, însă au precizat că este vorba despre o investiție de tip venture capital pre-seed, condusă de una dintre companiile Big4 de consultanță.

Octobank va opera în Cehia în colaborare cu o bancă locală.

“Am ales Republica Cehă ca prima piață de lansare a operațiunilor, deoarece, în ultimii ani, a înregistrat cea mai mare pondere a tranzacțiilor de plată contactless la punctele de vânzare (POS) din toate țările europene, aceasta reprezentând baza pe care se dezvoltă nucleul soluțiilor octobank. Și ne așteaptăm ca această tendință să acopere întreaga regiune CEE, unde intenționăm să continuăm extinderea cu Polonia, România și Ungaria într-o etapă următoare”, spune Atanasiu, fondator și CEO octobank.

Octobank va furniza servicii exclusiv online, prin intermediul aplicațiilor web și mobile. Cardurile de debit virtuale și fizice emise de bancă sunt compatibile cu plățile online și la POS cu Google Pay și Apple Pay, oferind și posibilitatea de a retrage numerar la orice bancomat.

DECIZIE Facilitate la suspendarea plății ratelor la credite: Dobânda și comisioanele datorate nu vor atrage costuri suplimentare CITEȘTE ȘI DECIZIE Facilitate la suspendarea plății ratelor la credite: Dobânda și comisioanele datorate nu vor atrage costuri suplimentare

Antreprenorul român a mai înființat anterior fondul de venture capital Zeyshare Ventures, iar în prezent este și managing partner la firma de consultanță Atanasiu Stringer & Krause (ASK).

Printre proiectele anunțate recent de Atanasiu se numără marketplace-ul pentru rezervări și comenzi restaurante yochef, proiect de venture building finalizat printr-un exit, în urma cumpărării acestuia de către una dintre companiile de food delivery din România.

În aprilie, ASK a lansat platforma de investiții și M&A pentru startup-uri venturecapital.ML, care va fi inclusă în soluțiile furnizate de octobank.

“Platforma de investiții și M&A se află în proces de rebranding, urmând a fi integrată în soluțiile oferite de octobank, sub forma unui serviciu de investment management, oferind posibilitatea clienților business de a investi în startup-uri preselectate din regiunea CEE. Adăugarea acestei facilități în cadrul octobank va completa gama de soluții furnizate, scopul nostru fiind oferirea unui ecosistem în care clienții business pot accesa toate tipurile de servicii și produse financiare într-un singur mediu complet digital”, a precizat pentru Profit.ro Diana Petre, Head of Marketing octobank.

Neo-băncile fac parte dintr-o categorie mai largă de instituții financiare, bazându-se pe canalul digital ca fiind singurul sau cel mai predominant mod de a interactiona cu clienții, având un model de afaceri diferit de cel tradițional al băncilor și a altor organizații de servicii financiare.

viewscnt
Afla mai multe despre
octobank
neo banca
bogdan atanasiu
integrator servicii financiare
servicii bancare online
lansare banca