Oficial BCE: Banca centrală nu va cumpăra acțiuni sau obligațiuni ale băncilor

Oficial BCE: Banca centrală nu va cumpăra acțiuni sau obligațiuni ale băncilor
scris 1 feb 2021

Economistul șef al Băncii Centrale Europene (BCE), Philip Lane, a respins posibilitatea ca instituția să cumpere acțiuni sau obligațiuni ale băncilor, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Lane a afirmat într-un interviu acordat publicației germane Sueddeutsche Zeitung că banca centrală nu are în vedere astfel de achiziții, scrie News.ro.

Ikea cumpără aproape 4.400 de hectare de pădure în Georgia, spunând că efectuează achiziția pentru a o proteja de dezvoltatori CITEȘTE ȘI Ikea cumpără aproape 4.400 de hectare de pădure în Georgia, spunând că efectuează achiziția pentru a o proteja de dezvoltatori

”BCE și eurosistemul au economiști excelenți în politică monetară, așa că totul este luat în considerare la un anumit nivel”, a afirmat Lane.

Economistul a adăugat că aceste măsuri ”nu se află în cutia noastră cu instrumente. Cutia noastră de instrumente active este o combinație de dobânzi pe termen scurt, achiziții de active, credite țintite și recomandările noastre”.

viewscnt
Afla mai multe despre
philip lane
bce