India propune o lege pentru interzicerea criptomonedelor și înființarea unei monede digitale oficiale

India propune o lege pentru interzicerea criptomonedelor și înființarea unei monede digitale oficiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2021

India intenționează să propună o lege care să interzică criptomonedele private de tipul bitcoin și să creeze cadrul legal pentru emiterea unei monede digitale oficiale de către banca centrală, potrivit agendei legislative publicate de Parlament, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Legea ”va crea un cadru legal care va facilita înființarea unei monede digitale oficiale care să fie emisă de Banca pentru Rezerve a Indiei”, potrivit agendei publicate vineri de camera inferioară a Parlamentului, scrie News.ro.

Legea, care urmează să fie dezbătută în actuala sesiune parlamentară, prevede ”interzicerea tuturor criptomonedelor private în India, dar permite, cu anumite excepții, promovarea tehnologiei care stă la baza criptomonedelor și utilziarea acesteia”.

VIDEO Ursul care a fugărit un turist pe pârtie la Predeal, capturat CITEȘTE ȘI VIDEO Ursul care a fugărit un turist pe pârtie la Predeal, capturat

La jumătatea anului 2019, o comisie guvernamentală indiană a recomandat interzicerea tuturor criptomonedelor private, sub pedeapsa cu închisoarea de până la 10 ani și amenzi mari pentru cei care fac tranzacții în monede de acest fel.

Comisia a cerut însă guvernului să ia în considerare lansarea unei monede digitale oficiale în India, care să funcționeze precum bancnontele, prin intermediul Băncii pentru Rezerve a Indiei.

Totuși, Curtea Supremă din India a permis băncilor, în martie 2020, să gestioneze tranzacții cu criptomonede de la burse și traderi, inversând o interdicție dată de banca centrală care a fost o lovitură majoră dată acestei industrii înfloritoare.

Guverne din întreaga lume au analizat modalități de reglementare a criptomonedelor, dar  nicio economie mare nu a luat măsura drastică de a interzice deținerea acestora, chiar dacă au apărut îngrijorări legate de folosirea incorectă a datelor consumatorilor și posibilul impact asupra sistemului financiar.

viewscnt
Afla mai multe despre
india
criptomonede